Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Φεβ 2009

Oχι άλλες δολοφονίες εργατών!

Ανακοίνωση Τύπου

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα που διαπράχθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2009, στο εργοτάξιο του μετρό στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Ενας ακόμη εργάτης προστέθηκε στη μεγάλη λίστα των δολοφονημένων κατά τη διάρκεια του μεροκάματου εξαιτίας της έλλειψης βασικών προστατευτικών μέσων και όρων ασφάλειας. Είναι ο πρώτος εργάτης που θυσιάζεται για τα κέρδη των κατασκευαστών του μετρό στη Θεσσαλονίκη και δεν θα είναι ο τελευταίος αν συνεχίσει να υπάρχει η συγκεκριμένη κατάσταση ανασφάλειας στα έργα που γίνονται.
Ακέραιη την ευθύνη γι’ αυτήν τη νέα δολοφονία φέρνουν η εργοδοσία αλλά και η κυβέρνηση μαζί με τις κρατικές εποπτικές αρχές του υπουργείου Απασχόλησης που αφήνουν ανενόχλητο το κεφάλαιο και τους εργοδότες να βγάζουν κέρδη από το αίμα των εργατών.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμπαρίσταται στους αγώνες των εργατών στο μετρό και καλεί τον λαό και τους εργαζόμενους της πόλης να βρεθούν στο πλευρό τους.


ΚΚΕ(μ-λ)
Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης
5/2/2009