Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Φεβ 2009

Κάτω τα χέρια από τον Υμηττό

Αγώνας για την υπεράσπιση των ελεύθερων και δημόσιων χώρων

Στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της 2/2/09 δημοσιεύτηκε ως “αποκλειστικό” άρθρο του Α. Δεμερτζή με τίτλο: «Τάξη στο χάος του Υμηττού», το οποίο αναφέρεται σε σχέδιο προεδρικού διατάγματος που προωθεί το Υ...ΔΕ για τον Υμηττό.
Το π.δ προωθείται σε μια περίοδο που επίκεινται σοβαρότατες αναδιαρθρώσεις στην Αθήνα και στην Αττική γενικά, στην κατεύθυνση της πλήρους εμπορευματοποίησης δημόσιων χώρων, πάρκων και παραλίας και μάλιστα με βίαιο τρόπο, στην κατεύθυνση μιας ”ανάπτυξης” προς όφελος της κερδοφορίας του κεφάλαιου, προς εξυπηρέτηση των αναγκών του (νέα περιφερειακή Υμηττού και νέοι δρόμοι), προς εξυπηρέτηση της κουλτούρας του (νέα Λυρική Σκηνή του ιδρύματος Νιάρχου στο Φαληρικό Δέλτα-πρώην ιππόδρομος), προς ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγαλοκατασκευαστικών εταιρειών, στην κατεύθυνση της παραχώρησης, τελικώς, δικαιωμάτων επί των δημοσίων εκτάσεων και της γης, επί του φυσικού πλούτου σε μια σειρά δραστηριότητες που θέτουν εκτός το λαό και τους κατοίκους των περιοχών, που αναπτύσσονται σε βάρος του, που επιφέρουν αλλαγές που επιδρούν με καταστροφικό τρόπο σε κάθε πλευρά της ζωής στην πόλη και διαμορφώνουν δυσμενέστερους όρους στην εργασία, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, στον ελεύθερο χρόνο, στις κοινωνικές σχέσεις, στη διαμονή, στην ίδια τη διαβίωση.
Με το νέο τερατούργημα επιχειρείται η νομιμοποίηση των υπαρχουσών αυθαίρετων χρήσεων διαφόρων συνεταιρισμών, δήμων και διαφόρων καταπατητών, εξαιρούνται από την προστασία αρκετά στρέμματα, θεσμοθετούνται νέες χρήσεις στο βουνό που βαφτίζονται κοινωφελείς εγκαταστάσεις, εγκαινιάζονται και σ' αυτό το βουνό τα “θεματικά πάρκα”, ιδρύονται νέα πάρκα ακτινοβολούντων κεραιών, προβλέπονται ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, αναψυκτήρια, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, με τα γνωστά σε όλους μας πια παραθυράκια (έως μπαλκονόπορτες) και, βεβαίως, προβλέπονται οι νέοι αυτοκινητόδρομοι.
Το σπουδαιότερο όμως είναι η εκπληκτικής εμπνεύσεως κατάτμηση του βουνού σε εννέα (9)! "Ζώνες Προστασίας"(!!!). Έτσι, όπως ακριβώς και με το Πάρκο (λέμε τώρα) του Γουδή που, κομμένο σαν μπακλαβάς σε μπουκίτσες, τρώγεται λίγο-λίγο για να μην βαρυστομαχιάσουν οι ενδιαφερόμενοι καταπατητές και καταχραστές της ζωής μας.
Έτσι λοιπόν, "προστατεύεται" επιτέλους ο Υμηττός, αφού "μπαίνει τάξη στο χάος" και αφού πραγματικά, για ποιο λόγο να βάλουν πια φωτιά οι εμπρηστές; Το έργο ανατέθηκε σε ανώτερα κλιμάκια. Έτσι αποξενώνεται το βουνό και η ζωή που αυτό προσφέρει από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, στους οποίους ανήκει και παραδίδεται βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν οι κάθε είδους λαθρόχειρες αγύρτες που εποφθαλμιούν την ανάσα μας και τη ζωή μας ότι οι καιροί που υφάρπαζαν από το λαό και τους κατοίκους αυτής της χώρας τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στη ζωή -και μάλιστα στην καλή ζωή - πέρασε ανεπιστρεπτί. Οι καιροί που επέβαλλαν τις παράνομες επιλογές τους θάφτηκαν από τους αγώνες των κατοίκων στη Λευκίμμη, στον Ασωπό, στον Ελαιώνα, στην Κυψέλη και αλλού.
Ο λαός θα είναι μπροστά τους σε κάθε σχεδιαζόμενη επίθεσή τους.
(Σημ. Κατά 400% αυξήθηκαν οι καρκίνοι από την ύπαρξη χωματερών, το υπ. Υγείας διέταξε επιδημιολογική έρευνα. Οι ζωές μας μάς ανήκουν και θα τις περιφρουρήσουμε!!).