Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Φεβ 2009

Η Ταξική Πορεία στις εκλογές του σωματείου οικοδόμων

Λάρισα

Οι οικοδόμοι στη Λάρισα, όπως και οι συνάδελφοι σε όλη τη χώρα, περνούν δύσκολες στιγμές. Η ανεργία τσακίζει κόκαλα και το μεροκάματο γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολο. Πολλοί έχουν να δουλέψουν μήνες, το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας το παίρνουν ελάχιστοι και με αυτό δεν μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη. Απέναντι στην κατάσταση αυτή, η διοίκηση του σωματείου, που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ, ζητάει έκτακτο επίδομα 1.400 ευρώ, λες και η επιδοματική πολιτική -που στα λόγια καταγγέλλει– μπορεί να απαντήσει στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικοδόμοι.
Η Ταξική Πορεία Οικοδόμων στη Λάρισα έχει κινηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα με προκήρυξη στα στέκια και στους χώρους δουλειάς και βάζει το ζήτημα του επιδόματος ανεργίας που να αντιστοιχεί στο κόστος της ζωής για όλους τους οικοδόμους χωρίς προϋποθέσεις και για όλο το διάστημα της ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί ο χρόνος ανεργίας να καλύπτεται από ασφάλιση. Η ανεργία δημιουργεί εφιαλτικές καταστάσεις για τους μετανάστες, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων στην οικοδομή, αφού τα 300 ένσημα σε δύο χρόνια που τους καθορίζει η κυβέρνηση για να μπορούν να μείνουν στη χώρα και να δουλεύουν νόμιμα γίνονται θηλιά στο λαιμό τους και αδύνατο να καλυφτούν.
Η διοίκηση του σωματείου οικοδόμων Λάρισας κάλεσε σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή 15 Φλεβάρη, όπου η συμμετοχή των οικοδόμων ήταν πολύ μικρή: λίγες δεκάδες από τους χιλιάδες οικοδόμους της πόλης και αυτούς που είναι γραμμένοι στο σωματείο. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Η αντίληψη του ΠΑΜΕ δεν χωράει ζωντανά συνδικάτα, αλλά ελεγχόμενα απόλυτα από αυτό και οι εργαζόμενοι να καλούνται κάθε τρία χρόνια στις εκλογές και μία φορά το χρόνο, άντε δύο το πολύ, σε μία απεργία χωρίς καμιά συνέχεια.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Φλεβάρη τα μέλη και οι φίλοι της Ταξικής Πορείας αποφάσισαν να συμμετέχουν στις εκλογές του σωματείου και να παρέμβουν στην απολογιστική συνέλευση, τονίζοντας την ανάγκη να γίνει το σωματείο εργαλείο αγώνα για τους οικοδόμους και να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Οι εκλογές ξεκινάνε στις 3 Μάρτη και, σύμφωνα με τη γνωστή ταχτική, θα διαρκέσουν εννιά μέρες τουλάχιστον.