Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

4 Μαΐ 2010

Τετάρτη 5 Μάη ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!


Τετάρτη 5 Μάη ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην επόμενη πράξη του αντιλαϊκού-αντεργατικού της έργου. Συνεχίζοντας την καταιγιστική της επίθεση στα δικαιώματα λαού και εργαζομένων, χτυπώντας ανοιχτά τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που επέβαλαν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ:

Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και επίδομα αδείας) στο Δημόσιο και αντικατάστασή τους από επιδόματα-ψίχουλα (500, 250 και 250 ευρώ, αντίστοιχα).

Αντίστοιχη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού για όλους τους συνταξιούχους και αντικατάστασή τους από επιδόματα-ψίχουλα (400, 200 και 200 ευρώ).

Μειώνονται κι άλλο τα επιδόματα του δημόσιου τομέα κατά 8%.

Μειώνονται κατά 3% οι μισθοί στις ΔΕΚΟ.

Παγώνουν για τα επόμενα τρία χρόνια μισθοί και συντάξεις.

Αυξάνονται ξανά οι συντελεστές του ΦΠΑ σε 23%, 11% και 5,5%.

Αυξάνονται ξανά κατά 10% οι φόροι σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Για μια ακόμη φορά μισθωτοί και συνταξιούχοι, καλούνται να πληρώσουν φόρο αίματος στο κεφάλαιο, να γίνουν θυσία στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης για την οποία δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη. Για μια ακόμη φορά λαός και εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν προκειμένου το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης να συνεχίσει απρόσκοπτα την κερδοφορία του. Γιατί την ίδια ώρα που το εισόδημα των εργαζομένων λεηλατείται, που τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του σαρώνονται, στο κεφάλαιο χαρίζονται ακόμη περισσότερα προνόμια:

Αύξηση του ορίου απολύσεων

Μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης.

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και μείωση του κατώτατου μισθού για νέους και μακροχρόνια άνεργους.

Μείωση της υπερωριακής αμοιβής.

Επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, της ημιαπασχόλησης, της ωρομισθίας κ.λπ.

Δεν έχουν τέλος τα αντιδραστικά τους σχέδια. Γιατί στη σειρά ακολουθεί το αντιασφαλιστικό τερατούργημα, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο... Δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Θέλουν το λαό και τους εργαζόμενους υποταγμένους, χωρίς δικαιώματα, άβουλα εργαλεία στα συμφέροντα του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού, χωρίς τη δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης, φοβισμένους, διασπασμένους, να αναζητά ο καθένας μοναχός του την «τύχη» του σ’ ένα τοπίο γενικευμένης φτώχειας, ανεργίας κι εξαθλίωσης. Και να θεωρεί ότι αυτό είναι μονόδρομος, ότι αυτός ο κόσμος «δεν μπορεί να πάει αλλιώς». Να σκύψει το κεφάλι στις εντολές του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και όλων των ντόπιων υποτακτικών τους, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ. Να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα την άθλια προπαγάνδα των ΜΜΕ και του κάθε καλοθρεμμένου κονδυλοφόρου. Να νιώσει συνυπεύθυνος για την κρίση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Και να πέσει στην παγίδα να αναζητά «προτάσεις» και «λύσεις» για ένα σύστημα που έχει τη βάση του στην εκμετάλλευση και την καταστροφή. Για ένα σύστημα που δεν μεταρρυθμίζεται, δεν διορθώνεται, αλλά ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!!!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΆΡΗ!!! Λαός και εργαζόμενοι, μπορούμε και πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας! Να αντισταθούμε! Να βάλουμε φραγμό στα εφιαλτικά τους σχέδια! Να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά-αντεργατικά τους μέτρα και το «Πρόγραμμα Βαρβαρότητας». Να αρνηθούμε τους «μονόδρομους» που θέλουν να μας επιβάλουν. Να κάνουμε πραγματικότητα τους φόβους τους!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ! Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλουν! Ενάντια στο συμβιβασμό και την υποταγή. Ενάντια στις αυταπάτες και την επανάπαυση. Ενάντια στο κλίμα του φόβου και της μοιρολατρίας. Ενάντια στη διάσπαση και τον τυχοδιωκτισμό.

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ 10:30 πμ

Ταξική Πορεία