Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Μαΐ 2010

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΗΤΑΝ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ

Σε μια περίοδο που αρχίζουν οι εργαζόμενοι να ξεμουδιάζουν, να αντιδρούν, να συνειδητοποιούν ότι δεν γίνεται αλλιώς και πλημμυρίζουν τους δρόμους ξανά και ενώ οι προετοιμασίες για την επιτυχία της γενικής απεργίας της 5ης Μάη από σωματεία, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες σωματείων βρισκόταν στο ζενίθ, την Παρασκευή στις 30 του Απρίλη το μεσημέρι, ακούστηκε ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ξεκινούν απεργία διαρκείας! Το νέο κυκλοφορεί από εργαζόμενους στην Αττική που είδαν στο χώρο δουλειάς, στις 10 το πρωϊ, ένα δελτίο τύπου, χωρίς υπογραφή, χωρίς το λογότυπο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στις 3:30 το μεσημέρι κυκλοφορεί στις ειδήσεις και στο διαδίκτυο η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής για 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 3 Μάη, με προοπτική να μετατραπεί σε διαρκείας. Τέτοια υποτίμηση από την πλευρά της ΠΑΣΚΕ, των διαδικασιών, όπως και της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής, που ενώ είχε οριστεί στη 1 το μεσημέρι, κυκλοφορούσε την πρότασή της σαν απόφαση από τις 10. Οσο για τη στάση των άλλων παρατάξεων (ΔΑΣ, ΑΣΚ, Συσπειρώσεις), από ό,τι ακούγεται στην πρώτη συνεδρίαση έθεσαν θέμα να πάει αργότερα, 4-5 η απεργία για να γίνουν συνελεύσεις και στις επόμενες συνεδριάσεις συμφώνησαν.

Οι σύλλογοι και οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τις ειδήσεις για έναν αγώνα διαρκείας όπως ανέφερε το δελτίο τύπου. Ούτε μια μέρα για συνελεύσεις, για απεργιακές επιτροπές.

Τη Δευτέρα η απεργία μετατράπηκε σε μέρα συνελεύσεων στους περισσότερους δήμους για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για την απεργία. Το βράδυ της Δευτέρας αποφασίστηκε η 48ωρη, πάλι με ενημέρωση από τις ειδήσεις και την Τετάρτη μετά τη μεγαλειώδη συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική απεργία τις 5 Μάη, ανακοινώθηκε νέα 24ωρη για την Πέμπτη 6 Μάη. Αν βέβαια έφτανε έγκαιρα η ανακοίνωση, θα καταλάβαιναν οι εργαζόμενοι ότι τόση ήταν η διάρκεια που ήθελε η ΠΑΣΚΕ σ' αυτήν την απεργία, αφού στην ουσία αποφάσιζε το κλείσιμο, λέγοντας ότι θα προχωρήσουμε με άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Τέτοια υποτίμηση των εργαζόμενων και των διαδικασιών της συγκρότησης και του αγώνα τους!

Ηθελαν να εκτονώσουν την αγανάκτηση των εργαζομένων, αλλά δεν τους ξέρουν καλά, αφού είναι γραφειοκράτες, μακριά από την αγωνία τους και τις διαθέσεις τους, γιατί αυτές δεν εκφράζονται στους διαδρόμους των υπουργείων, αλλά στις συνελεύσεις που η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ τις φοβούνται γιατί θα αποκαλυφθούν.

Κόντρα σ' αυτές τις λογικές της ΠΑΣΚΕ, οι εργαζόμενοι που είναι ανάστατοι με τα μέτρα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ, με τον Καλλικράτη να γίνεται η ταφόπλακα όλων των δικαιωμάτων τους, με τις απολύσεις να κρέμονται πάνω από το κεφάλι τους, μπήκαν στην απεργία με πείσμα να την κρατήσουν, να την φτάσουν στη νίκη, αν και φοβόταν ότι η ΠΑΣΚΕ θα την κλείσει πάλι χωρίς να μπει στον κόπο να εξηγήσει ούτε τους λόγους.

Χαρακτηριστικό της διάθεσης των εργαζόμενων ήταν τα μπλοκ των απεργών των ΟΤΑ στην γενική απεργία της 5 του Μάη σε όλες τις πόλεις και τα πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής στην απεργία. Οι εργαζόμενοι σαν έτοιμοι από καιρό, φρόντισε η αγριότητα της επίθεσης για αυτό, έκαναν απεργιακές επιτροπές, κράτησαν συνελεύσεις, κατέβηκαν στις πορείες, έσμιξαν με τους άλλους απεργούς.