Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

2 Μαΐ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Κυριακή
2 Μαΐου 2010


Καμία αναμονή!

Οργάνωση, αντίσταση, αγώνας!

Μπορούμε να νικήσουμε!


Ο «δραματικός» δεκάρικος του Γ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν ήταν αρκετός για να δικαιολογήσει τη νέα σαρωτική επίθεση στο λαϊκό-εργατικό εισόδημα που εξαγγέλθηκε σήμερα 2 Μαΐου, αλλά αποτέλεσε ωμή πρόκληση απέναντι σένα λαό που ματώνει ήδη για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου.

Ο νέος φόρος αίματος που επέβαλαν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ και που πρόθυμα έσπευσε να συλλέξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο πραγματικός στόχος, το πραγματικό ζητούμενο αυτών των μέτρων, αυτής της πολιτικής, δεν είναι η έξοδος από την κρίση και η «εξυγίανση» της ελληνικής οικονομίας, αλλά η ισοπέδωση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων λαού και εργαζομένων, η δημιουργία ενός μαύρου αντιδραστικού τοπίου κατάλληλου για την παραπέρα καπιταλιστική κερδοφορία.

Κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσει η προσωρινή αναβολή της επιδρομής στον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί δεν αποτελεί παρά έναν ακόμη κυβερνητικό ελιγμό προκειμένου να διασπαστεί το απαραίτητο κοινό μέτωπο αγώνα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, να βγουν μαζικά στους δρόμους. Να οργανώσουν τους αγώνες και την πάλη τους. Να βάλουν φρένο σε αυτήν την ξέφρενη αντιλαϊκή κούρσα. Να ανατρέψουν την πολιτική που επιβάλλει το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζική, απεργιακή απάντηση μάχης την Τετάρτη 5 Μαΐου, να πλημμυρίσουν ξανά τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας όπως έκαναν και στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!

ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ, ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!