Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

17 Μαΐ 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην ασφάλιση!

Με ένα νομοσχέδιο-τερατούργημα που ισοπεδώνει το δικαίωμα της εργατικής τάξης στην ασφάλιση και την περίθαλψη, συνεχίζει και οξύνει το αντεργατικό της παραλήρημα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μόνο φρίκη και απέχθεια μπορεί να προκαλέσει το ανατριχιαστικό, εφιαλτικό τοπίο που θέλουν να επιβάλουν ΕΕ και ΔΝΤ στο λαό και τους εργαζόμενους της χώρας μέσα από το νομοσχέδιο αυτό. Και μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η άνεση, η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτελεί τις εντολές τους κάτω από τα χειροκροτήματα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Έχουν το θράσος να «επιχειρηματολογούν» όλα αυτά τα ασπόνδυλα γιατί ένας ολόκληρος λαός, η εργατική τάξη στο σύνολό της «οφείλουν» να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα προκειμένου να εξασφαλίσουν μερικά ψίχουλα για τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Έχουν το θράσος να αναπαράγουν τα χιλιοζεσταμένα επιχειρήματα για τα «άδεια ταμεία» και την κακοδιαχείριση», για τη «γήρανση του πληθυσμού», για την «αύξηση του προσδόκιμου ηλικίας». Μόνο που τώρα μας τα σερβίρουν με στο φόντο της κρίσης τους. Την οποία καλούμαστε να πληρώσουμε και με τη θυσία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Δεν τους αρκεί η κλεμμένη υπεραξία, το ξεζούμισμα που υφίσταται ο εργαζόμενος λαός σε όλη τη διάρκεια της εργασιακής ζωής του...

Δεν τους αρκεί το επιπλέον ξεζούμισμα μέσω των ασφαλιστικών εισφορών που παρακρατούνται από κάθε εργαζόμενο...

Δεν τους αρκεί η ξετσίπωτη κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία αποτέλεσαν δεξαμενή «ζεστού χρήματος» για το κεφάλαιο...

Δεν τους αρκούν οι απανωτοί αντιασφαλιστικοί νόμοι (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά) που έχουν εκτινάξει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και έχουν συρρικνώσει τις συντάξεις...

...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

Να μην έχουν την παραμικρή υποχρέωση απέναντι στα θύματά τους, στους εργαζόμενους, αυτούς που με τον κόπο και τον ιδρώτα τους παράγουν τον πλούτο αυτής της κοινωνίας.

Να ξεριζώσουν από τη συνείδηση των εργαζομένων ότι η ασφάλιση είναι ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της εργατικής τάξης, που προκύπτει από τη συνολική συνεισφορά της στην κοινωνική παραγωγή. Ένα δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους, ασφαλισμένους ή μη. Ένα δικαίωμα που σκόπιμα συνδέεται με τις ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να διασπάσει την εργατική τάξη, αλλά και να επιβάλει τις λογιστικές αλχημείες του κεφάλαιου σχετικά με τη βιωσιμότητα ή μη των ασφαλιστικών συστημάτων. Αλχημείες που έχουν οδηγήσει από το κακό στο χειρότερο.

Να κάνουν τους νέους εργαζόμενους να αποσυρθούν από τη διεκδίκηση σύνταξης και ασφάλισης. Να αποδεχτούν μοιρολατρικά ότι θα δουλεύουν για όλη τους τη ζωή, χωρίς την παραμικρή ελπίδα για μια αξιοπρεπή σύνταξη ή ακόμα και για μια αξιοπρεπή περίθαλψη. Γιατί τα 35 ή 37 ή 40 χρόνια εργασίας, σε καθεστώς εκτίναξης της ανεργίας, επέκτασης της μερικής απασχόλησης και των άλλωνμορφών «ελαστικής» εργασίας είναι απλώς ανέφικτα. Γιατί σε αυτό το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα ακόμη και η εξασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης γίνεται δυσκολότερη ή και ανέφικτη για όλο και μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων.

Εργάτες, εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό του ιμπεριαλιστικού

κεφάλαιου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, έχει κηρύξει τον πόλεμο στο σύνολο των δικαιωμάτων μας. Και το αντιασφαλιστικό τερατούργημα αποτελεί μία κορυφαία μάχη αυτού του πολέμου. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το παλλαϊκό-πανεργατικό ποτάμι που πλημμύρισε τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας στις 5 Μάη, αυτή η μυριόστομη κραυγή οργής που συντάραξε τα «πανίσχυρα» αστικά επιτελεία, απέδειξε ποιος έχει πραγματικά τη δύναμη. Μας έδειξε ότι το όπλο του μαζικού, αποφασιστικού, ταξικού αγώνα είναι το μόνο ικανό να ανατρέψει τα αντεργατικά τους σχέδια. Ήταν το όπλο με το οποίο κατοχυρώθηκε το δικαίωμα στην ασφάλιση. Είναι το όπλο με το οποίο θα την υπερασπιστούμε σήμερα!

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ!
ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ
ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΠΛΗΡΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!



ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ 10:30 πμ

Ταξική Πορεία

taxikiporeia@yahoo.gr