Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

4 Ιουλ 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Τις μέρες αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη μια τρομοκρατική δολοφονική επιχείρηση του ινδικού κράτους, υποστηριζόμενη από εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς με τη συνδρομή και παραστρατιωτικών οργανώσεων, με στόχο το τσάκισμα της αντίστασης των φτωχών αγροτών σε εκτεταμένες περιοχές της Ινδίας.

Μία αντίσταση μαζική και μαχητική που αγκαλιάζει το σύνολο μεγάλων εκτάσεων που κατοικούν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια αγροτών.

Οι βασικοί λόγοι της στρατιωτικής επιδρομής είναι η αρπαγή της γης των φτωχών ανθρώπων και το πέρασμά της στις πολυεθνικές για τη ληστρική εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου αυτών των εκτεταμένων περιοχών. Να σημειώσουμε, ακόμη, πως το κράτος της Δυτικής Βεγγάλης βρίσκεται ανεπίσημα σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Παρά τις μαζικές δολοφονικές επιδρομές του αντιδραστικού ινδικού κράτους, το κίνημα των αγροτών δυναμώνει και αποκρούει τις δολοφονικές επιθέσεις.

Οι ινδικές αρχές, για να κάμψουν το κίνημα αλληλεγγύης στην πάλη των αγροτών, έχουν ξεκινήσει ένα άγριο κυνηγητό στους διανοούμενους υποστηρικτές της αντίστασης, όπως για -παράδειγμα- στη γνωστή συγγραφέα Αρουντάτι Ρόι.

Αριστερές και δημοκρατικές οργανώσεις της Ελλάδας καταδικάζουν την εγκληματική επιδρομή του ινδικού κράτους και υποστηρίζουν τους αγώνες και το κίνημα των φτωχών αγροτών, εκφράζοντας την πλήρη αλληλεγγύη τους, και καλούν σε διαμαρτυρία έξω απ' την Πρεσβεία της Ινδίας.Τρίτη 6 Ιούλη, 6.30 μ.μ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΟΥΜΑΝ

(Βασιλέως Κωνσταντίνου & Βασιλέως Γεωργίου)ΑΡ.ΑΝ. – ΑΡ.Α.Σ. – ΕΚΚΕΚΚΕ(μ-λ) – ΝΑΡΟΚΔΕ ΣπάρτακοςΣΕΚΠολιτιστικός Σύλλογος «Γέφυρα των λαών της Ανατολής» – Περιοδικό «PARTIZAN»