Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιουλ 2010

Ανακλήθηκε η απόλυση στις Εκδόσεις Κυριακίδη

Πραγματοποιήθηκε  στις 14 Ιουλίου η εξ αναβολής τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της Χαράς Χατζή από τις Εκδόσεις Κυριακίδη.
Να υπενθυμίσουμε ότι αιτία της απόλυσης ήταν η άρνηση της εργαζόμενης να υπογράψει νέα σύμβαση σε άλλη εταιρία του ίδιου ομίλου με ημερομηνία μεταγενέστερη της αρχικής πρόσληψης.
Η πλευρά της εργοδοσίας, που στην πρώτη συνάντηση είχε ζητήσει αναβολή, προσερχόμενη στις 14 Ιουλίου δια του δικηγόρου της, ανακάλεσε την απόλυση. Κίνηση που είναι αποτέλεσμα της πίεσης που δέχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από τη μαζική έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την εργαζόμενη και τις παρεμβάσεις που έγιναν από το Σύλλογο Βιβλίου-Χάρτου αναδεικνύοντας το συγκεκριμένο γεγονός.
Μία ακόμη νίκη που αποδεικνύει την αξία του αγώνα και της αλληλεγγύης ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ιδιαίτερα σήμερα όπου ακόμη και τα πιο στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα καταργούνται.