Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Ιουλ 2010

ΣΕΡΡΕΣ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

Απέναντι στον πόλεμο που κήρυξαν η κυβέρνηση -με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ-, η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και μπροστά στην ανάγκη αντίστασης και ανατροπής του Συμφώνου Σταθερότητας, μετά την απεργία στις 10 Φλεβάρη, συγκροτήθηκε στις Σέρρες ο «Αγωνιστικός Συντονισμός Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα» από συνδικαλιστές και μέλη Δ.Σ. σωματείων και δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ(μ-λ )και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 Ο Συντονισμός συμμετείχε σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου με προσυγκεντρώσεις, διακριτό μπλοκ, με ομιλίες στις απεργιακές συγκεντρώσεις εκπροσώπων του, με πανό και συνθήματα κατά του Συμφώνου Σταθερότητας και κατά της συμβιβασμένης ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος.
Αξιόλογη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο μπλοκ του «Αγωνιστικού Συντονισμού», απόδειξη πως υπάρχει ανάγκη αλλά και δυνατότητες να προχωρήσει αυτή η Πρωτοβουλία και στη συνέχεια, δηλαδή σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις των μέτρων θα γεννούν οργή και καθημερινή ανάγκη για αγώνα και αλληλεγγύη. Ταυτόχρονα, να γίνει προσπάθεια να διευρυνθεί και να αποκτήσει δεσμούς με τους εργαζόμενους , τους άνεργους και τη νεολαία της πόλης. 
                                             Πούλιος Σοφοκλής