Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Ιουλ 2010

Διεθνής ανακοίνωση- Κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη και υποστήριξη*

 Διεθνής ανακοίνωση- Κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη και  υποστήριξη
Υποστηρίξτε το Κίνημα Αντίστασης του Ινδικού Λαού
Καταδικάστε την δολοφονία του Αζάντ, εκπροσώπου τύπου του Κομμουνιστικού 
Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού


Την 1η Ιούλη του 2010, οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις του Ινδικού κράτους δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Αζάντ, (Τσερουκούρι Ρατζκουμάρ) τον εκπρόσωπο τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού) αφού τον απήγαγαν προηγουμένως μαζί με τον ελεύθερο ρεπόρτερ Χεμ Τσάντρα Πάντεϊ. Και οι δυο βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν και οι σωροί τους πετάχτηκαν σε ένα απομακρυσμένο δάσος. Ωστόσο το κράτος και τα ΜΜΕ που είναι στη διάθεση τουισχυρίζονται ότι σκοτώθηκαν σε «ένοπλη σύγκρουση». 

Η δολοφονία του Αζάντ αποτελεί συνέχεια της κρατικής τρομοκρατίας και του πολέμου ενάντια στο λαό της Ινδίας. Αυτή η πράξη αποκαλύπτει την εκστρατεία παραπληροφόρησης που περιβάλλει την πρόταση «εκεχειρίας» του κράτους, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απάτη της Ινδικής κυβέρνησης. Φωτίζει τις πραγματικές προθέσεις του καθεστώτος όταν ξεκίνησε την «Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι» που έχει μετατρέψει ολόκληρη την Ινδία σε εμπόλεμη ζώνη και έχει εξαπολύσει την ανεξέλεγκτη κτηνωδία 250.000 ανδρών των αστυνομικών και παραστρατιωτικών δυνάμεων ενάντια στο λαό, στην προσπάθεια του να ξεπουλήσει τους φυσικούς πόρους της χώρας.

Οι ιθύνοντες στην Ινδία γνωρίζουν πολύ καλά ότι η βάρβαρη απαγωγή και δολοφονία του Αζάντ και των άλλων λαϊκών ηγετών της αντίστασης δεν πρόκειται να αποθαρρύνει ούτε τους ιθαγενείς ούτε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό) ούτε και οποιονδήποτε είναι αντίθετος στην «Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι». Πρόκειται για μια πράξη απελπισίας ενός συστήματος που βρίσκεται σε βαθειά κρίση και προσπαθεί να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος μέσω της ασύδοτης εκμετάλλευσης. Το Ινδικό κράτος ούτε τώρα ούτε και στο μέλλον δεν πρόκειται να διστάσει να χύσει αίμα και να εξαπολύσει την τρομοκρατία ενάντια στην πλειοψηφία του λαού για να λεηλατήσει κάθε γωνιά της χώρας για τα κέρδη των πολυεθνικών.

Η Ινδία έχει μεγάλη ιστορία ηρωικής λαϊκής αντίστασης ενάντια στην άγρια βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των ντόπιων αντιδραστικών. Ο ένδοξος αγώνας για την ανεξαρτησία ενάντια στην άγρια κυριαρχία των Βρετανών αποικιοκρατών και οι θυσίες των αγωνιστών της ελευθερίας όπως ο Μπαγκάτ Σινχ έθεσαν τέλος στην αποικιοκρατική εξουσία στην Ινδία. Σήμερα είναι η «Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι» και η καταδικαστέα δολοφονία του Αζάντ, ενός ξεχωριστού ηγέτη του λαϊκού κινήματος που αμφισβήτησε την εκμεταλλευτική εξουσία του κράτους και που ήταν πρόθυμος να διαπραγματευθεί για την εκεχειρία έτσι ώστε οι φτωχότεροι των φτωχών στην Ινδία να μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα από την στρατιωτική εκστρατεία του κράτους. Αποτελεί δείγμα της επερχόμενης καταστροφής των Ινδικών αρχουσών τάξεων που καλύπτουν τις υπηρεσίες τους στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση με την μάσκα της «μεγαλύτερης δημοκρατίας στον κόσμο». 

Ο Αζάντ δολοφονήθηκε, όλοι όμως γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι Αζάντ στην Ινδία. Ενώ οι Ινδικές άρχουσες τάξεις και τα ΜΜΕ που ελέγχουν συνεχίζουν να υποκρίνονται ότι θριάμβευσαν με την πρόσφατη «επιτυχία» τους, τρέμουν γνωρίζοντας ότι ο Αζάντ είναι αθάνατος και συνεχίζει να ζει σε κάθε τραγούδι, στα όνειρα και τις προσδοκίες των καταπιεσμένων που ζητούν την Αζάντιτην ελευθερίαόχι μόνο στην Ινδία αλλά σε κάθε περιοχή και χώρα και φυλακή και θάλαμο βασανιστηρίων που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι αντιδραστικοί έχουν φτιάξει για να συνεχίσουν την κυριαρχία τους

Ο αγώνας του Ινδικού λαού ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και τον πόλεμο αξίζει την υποστήριξη όλων των λαών του κόσμου που είναι ενωμένοι στον κοινό αγώνα ενάντια στην λεηλασία των φυσικών πόρων και την εκμετάλλευση των απλών ανθρώπων για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών, των φασιστών και των υποτακτικών τους

Σαν δημοκρατικές, προοδευτικές οργανώσεις και προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο καταδικάζουμε την βάναυση δολοφονία του Αζάντ (Τσερουκούρι Ρατζκουμάρ) και του δημοσιογράφου Χεμ Τσάντρα Πάντνει και υποστηρίζουμε την έκκληση για αλληλεγγύη στο λαό της Ινδίας στον δίκαιο αγώνα του ενάντια στον πόλεμο και την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει το Ινδικό κράτος στο όνομα της «Επιχείρησης Πράσινο Κυνήγι».
Ας ενώσουμε τις προσπάθειες μας για να στηρίξουμε τους δίκαιους αγώνες των καταπιεσμένων παντού!*   Αυτή η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από την Διεθνή Καμπάνια Ενάντια στον Πόλεμο Κατά του Λαού της Ινδίας είναι ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται και θέλουν να την συνυπογράψουν. Παρακαλούμε στείλτε μας το δικό σας ή το email της οργάνωσης σας στο info@icawpi.org για να καταγραφεί σαν υπογραφή αυτής της ανακοίνωσης. Οι διευθύνσεις θα χρησιμοποιηθούν μόνο για παραπέρα ενημέρωση και δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν.
Η Διεθνής Καμπάνια Ενάντια στον Πόλεμο Κατά του Λαού της Ινδίας καλεί τις οργανώσεις και τις προσωπικότητες που στηρίζουν την καμπάνια και όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, τους δημοκράτες και όσους είναι υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο συγκροτημένα να πάρουν πρωτοβουλίες και να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρίες στις Ινδικές πρεσβείες και προξενεία ώστε να:
Καταγγείλουμε τον εγκληματικό πόλεμο κατά του λαού της Ινδίας
Καταγγείλουμε την πρόσφατη βάναυση δολοφονία του Αζάντ, εκπροσώπου τύπου του ΚΚΙ (Μαοϊκού) και των άλλων ηγετών της λαϊκής αντίστασης από το Ινδικό κράτος 
Και να απαιτήσουμε:
Να σταματήσει η «Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι»
Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Ινδία
Παρακαλούμε διακινείστε αυτή την έκκληση όσο πιο πλατιά μπορείτε και διοργανώστε από κοινού με άλλους διαμαρτυρίες ενάντια στον πόλεμο και τις στοχευμένες δολοφονίες των λαϊκών ηγετών από την ινδική κυβέρνηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε:  www.icawpi.org