Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Ιουλ 2010

Αμεση απελευθέρωση της δημοσιογράφου Suzan Zengin!

Κοντεύει να κλείσει ένας χρόνος προφυλάκισης για τη δημοσιογράφο Suzan Zengin στις γυναικείες φυλακές Μπακίρκιοϊ στην Τουρκία. Η Zengin συνελήφθη τα ξημερώματα της 28 του Αυγούστου στην Πόλη και από τότε κρατείται στις φυλακές με την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό να δικαστεί. Αποδείξεις για την κατηγορία είναι τα άρθρα και τα κείμενα που έγραφε στην εφημερίδα «Εργάτης-Αγρότης», στο περιοδικό «Παρτιζάν», στις εκδόσεις Umut και σε έντυπα της Νέας Δημοκρατικής Νεολαίας!!! 
Η δίκη της έχει προσδιοριστεί για τις 26 Αυγούστου 2010, περίοδο θερινών διακοπών των δικαστηρίων, με σοβαρή πιθανότητα την αναβολή της και την παράταση της προφυλάκισης. 
Η Suzan Zengin είναι γνωστή για τους αγώνες για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στην Τουρκία, υπήρξε ενεργό μέλος της ILPS και συμμετείχε σε πλήθος διεθνών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων. Το Μάιο του 2006 συμμετείχε και ήταν ομιλήτρια στη Διεθνή Αντιιμπεριαλιστική Αντικαπιταλιστική Συνάντηση στην Αθήνα που οργανώθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η ΑΤΙΚ (Ομοσπονδία των Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) με ανακοίνωσή της καλεί σε διεθνή αλληλεγγύη για την άμεση απελευθέρωσή της και ζητεί να σταλούν επιστολές με το ανάλογο αίτημα στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης στη διεύθυνση Ministry for Justice in Turkey, email:  HYPERLINK "mailto:info@adalet.gov.tr" info@adalet.gov.tr, Fax:0090/ 312 419 33 70, phone: 0090/ 312 417 77 70