Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Ιουλ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΛΜΕ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη συντονισμού των Ε.Λ.Μ.Ε. του Λεκανοπεδίου με αφορμή την πολιτική των συγχωνεύσεων σχολείων, τα 30άρια τμήματα και τις συμπτύξεις τμημάτων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν (με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων ή Διοικητικών Συμβουλίων) εκπρόσωποι από τις ΕΛΜΕ Α΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, Ελευσίνας, Νότιας  Αθήνας, Πειραιά και ως παρατηρητές από τις ΕΛΜΕ Γ΄ Δυτικής Αττικής και Περιστερίου. Στη σύσκεψη:

Μεταφέρθηκε η αγανάκτηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών για την πολιτική των συγχωνεύσεων και των συμπτύξεων τμημάτων.
Συμφωνήθηκε ότι η πολιτική αυτή έχει κοινά θύματα τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. 
Εκτιμήθηκε ακόμα ότι η πολιτική αυτή στην εκπαίδευση σχετίζεται με τη γενικότερη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και του ΔΝΤ. Σχετίζεται με την πολιτική των δραστικών περικοπών. 
Εκτιμήθηκε ακόμα ότι αποτελεί έκφραση του «νέου σχολείου» που οικοδομείται πάνω στα ερείπια του δημόσιου δωρεάν σχολείου υψώνοντας ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και φραγμούς, υπονομεύοντας το δικαίωμα στη μόρφωση και διαλύοντας εργασιακές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται ταυτόχρονα με την κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσω της αξιολόγησης και με την επιμήκυνση του ωραρίου και τις υποχρεωτικές υπερωρίες.
Κρίθηκε ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να βαδίσουμε το δρόμο του συντονισμού, της αντίστασης και του ξεσηκωμού.

Στην παραπάνω κατεύθυνση καλείται νέα ανοιχτή σύσκεψη των ΕΛΜΕ - Συλλόγων Δασκάλων - Γονέων στις 2 Σεπτέμβρη.
Επιδιώκουμε την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη.
ΔΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ή ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25 ΠΑΙΔΙΑ.

Αθήνα 27 - 6 - 2010