Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Ιουλ 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ: «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΚΥΦΤΟΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ»

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τη δράση της τον περασμένο Μάρτη με την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν δυνάμεις από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ(μ-λ) και ανένταχτοι αγωνιστές από την περιοχή.
Είχε σημαντική προπαγανδιστική δράση κατά το προηγούμενο διάστημα, συμβάλλοντας στα μέτρα των δυνατοτήτων της στη μαζικοποίηση των απεργιών του Μάρτη και του Μάη και του καλοκαιριού. Διοργάνωσε 2 ανοιχτές συζητήσεις, δημιούργησε και στηρίζει και το διαδικτυακό της ιστολόγιο www.enantiastametra.blogspot.com. Με τη δράση της προσπάθησε και ταρακούνησε τα λιμνάζοντα νερά της περιοχής, δεν κατάφερε όμως μέχρι τώρα να συγκινήσει και να πλαισιωθεί από πλατύτερα κομμάτια του λαού
Ο μόνος τρόπος που μπορεί να σπάσει το κέλυφος της καχυποψίας και της εμπιστοσύνης που έχει φτιάξει το σύστημα (αλλά και η Αριστερά με την εκλογικίστικη ή «απογειωμένη» στάση της) γύρω από τις συλλογικές προσπάθειες είναι η συνεπής και συνεχής δράση ενάντια στα μέτρα. Σίγουρο είναι ότι η συνέχιση και το βάθεμα της επίθεσης θα απελευθερώσει κόσμο από τον ιδεολογικό πειθαναγκασμό των δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα. Το ζήτημα είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη αυτού του κόσμου και να τον πείσουμε ότι ο μόνος τρόπος για την ανατροπή της επίθεσης είναι η λαϊκή αυτοοργάνωση.  
Ετσι, λοιπόν, μετά το καλοκαίρι θα πρέπει να ξαναϊδωθούν τα ζητήματα της μόνιμης, ανοιχτής, πλατιάς λειτουργίας της επιτροπής και η στήριξή της ολόπλευρα από τις δυνάμεις που συμμετέχουν. Να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή της μακράς προσπάθειας ανασυγκρότησης των αναγκαίων λαϊκών οργάνων πάλης. Η ανασυγκρότηση του εργατικού–λαϊκού κινήματος δεν μπορεί να γίνει χωρίς το λαό, αλλά θα γίνει μαζί με το λαό και από το λαό. 
Αν οι αριστερές επαναστατικές οργανώσεις θέλουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη επαναστατικού κινήματος, πρέπει να θέσουν τη δράση τους  στην υπηρεσία της λαϊκής αυτοοργάνωσης και όχι την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης του λαού στην υπηρεσία μικροκομματικών ή  εκλογικίστικων παιχνιδιών