Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Ιουλ 2010

Η μάχη του "Σύγχρονου"

Μετά από πολύμηνη μάχη για την επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων καθηγητών στα φροντιστήρια Σύγχρονο που δεν είχαν ανανεώσει τις συμβάσεις των συναδέλφων επειδή αυτοί διεκδίκησαν τα αυτονόητα (δώρα και επιδόματα) από την εργοδοσία, αυτή αναγκάστηκε κάτω από την πίεση του κινήματος να τους επαναπροσλάβει. Ακολουθεί η ανακοίνωση τύπου του σωματείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)
 Η μάχη του Σύγχρονου, ίσως η μεγαλύτερη  μάχη που έχει δώσει ο ΣΕΦΚ, σε διάρκεια, πολιτικό και συνδικαλιστικό περιεχόμενο και απεύθυνση στο ταξικό εργατικό κίνημα, έληξε χτες το απόγευμα στο Υπουργείο Εργασίας και έληξε με νίκη των εργαζομένων, του ΣΕΦΚ και της Επιτροπής Αλληλεγγύης.
 Η εργοδοσία, κάτω από την πίεση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ —που και χτες έδωσε δυναμικό και αποφασιστικό παρών μέσα κι έξω από το Υπουργείο— δεσμεύτηκε για την επαναπρόσληψη και των τριών απολυμένων συναδέλφων.
Αυτή η νίκη, πέρα από την καθοριστική σημασία της για τους επόμενους αγώνες των εργαζόμενων στα φροντιστήρια καθηγητών, αποτελεί νομίζουμε και παράδειγμα για όλους τους εργαζομένους που συνθλίβονται σήμερα κάτω από το δουλικό καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, γιατί δείχνει ότι ο συλλογικός αλληλέγγυος και οργανωμένος μέσα από τα σωματεία αγώνας, μπορεί να νικήσει όλους τους νόμους, όλους τους εργοδότες όσο δυνατοί κι αν φαίνονται. Γιατί την ώρα που όλα φαίνονται τόσο σκοτεινά για τις δυνάμεις του εργατικού αγώνα και της κοινωνικής αντίστασης, εμείς στέλνουμε το μήνυμα: 
 ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ !
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ !   
2/7/2010