Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιουν 2010

11o Camping Αγωνιστικών Κινήσεων & Μαθητικής Αντίστασης

Στης Κρίσης Τον Καιρό... Μοιραζόμαστε Τον Ελεύθερο Χρόνο Μας... Οργανώνουμε Την Πάλη Μας!

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και, από φέτος πλέον, η Μαθητική Αντίσταση που κέρδισε επάξια το ρόλο του συνδιοργανωτή, από κοινού διοργανώνουν το ετήσιο καλοκαιρινό τους Camping και προτείνουν στη νεολαία (και όχι μόνο) ένα διαφορετικό στιλ καλοκαιρινών διακοπών! Φέτος σας καλούμε να έρθετε στην Πάρο, στην παραλία της Σάντα Μαρία (surfing beach), 13 χιλιόμετρα από το λιμάνι του νησιού.

Καλούμε τη νεολαία στην εναλλακτική πρόταση διακοπών την οποία διοργανώνουμε κόντρα στα πρότυπα των ατομικών διακοπών που μας προβάλλονται από το σύστημα, που δήθεν πραγματοποιούνται για να "ξεχάσουμε" τη γκρίζα καθημερινότητά μας και τα άγχη όλου του υπόλοιπου χρόνου. Εμείς προσπαθούμε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και μέσα από τη συλλογικότητα να μοιραστούμε τις ευθύνες και τα οφέλη της καθημερινής μας συμβίωσης. Ακόμα και τα οικονομικά βάρη των καλοκαιρινών διακοπών. Να οργανώσουμε εμείς, από κοινού, τα πάρτι μας, τη διασκέδασή μας και συνολικά τον ελεύθερο χρόνο μας. Να γεμίσουμε το χρόνο μας με πολιτιστικά δρώμενα (μουσικές βραδιές, εκδρομές κ.ά.), με παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες.

Αλλά ταυτόχρονα να προβληματιστούμε, να συζητήσουμε, να προετοιμαστούμε για τους αγώνες της νέας χρονίας. Να συζητήσουμε για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η γκρίζα καθημερινότητα και πώς θα ανατραπεί. Να προβληματιστούμε για τις αδυναμίες αλλά και για τις δυνατότητες των κινημάτων που ξέσπασαν αλλά και αυτών που είναι μπροστά μας, να μιλήσουμε για την προοπτική τους και τις δικές μας ευθύνες στα ζητήματα αυτά. Να αναζητήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς στην πάλη του λαού ενάντια στη σκληρή επίθεση του συστήματος σε όλα μας τα δικαιώματα. Να ανταλλάξουμε απόψεις πώς θα υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις μάχες που θα κληθεί να δώσει ο λαός και η νεολαία όλο το επόμενο διάστημα.

Και, τελικά, να διαπιστώσουμε ότι δεν γυρίζουμε ξανά κουρασμένοι στην καθημερινότητά μας, αλλά ότι έχουμε γεμίσει τις "μπαταρίες" μας, έτοιμοι να δώσουμε τις μάχες που μας αναλογούν.

Στο χώρο του Camping θα λειτουργεί τραπεζάκι του βιβλιοπωλείου ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ με προοδευτικές-αριστερές πολιτικές αλλά και λογοτεχνικές εκδόσεις, comics. κ.ά. Επίσης, στο χώρο του βιβλιοπωλείου θα υπάρχουν σειρές περιοδικών και άλλων υλικών των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ και της Μαθητικής Αντίστασης αλλά και σχημάτων εργαζομένων, πρωτοβουλιών γειτονιάς κ.τ.λ.