Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιουν 2010

Αυστρία: Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό

Σήμερα στην Ελλάδα διεξάγονται σκληροί ταξικοί αγώνες. Οι λαϊκές μάζες ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στο πρόγραμμα λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση και σχεδιάζονται κι άλλες περικοπές. Η επίθεση των κρατούντων της εξουσίας ενάντια στις λαϊκές μάζες στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει την κρίση που επιδρά σήμερα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Αξιοποιείται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για να ενταθεί παραπέρα το τσάκισμα ολόκληρων χωρών και λαών και να επεκταθεί η νεο-αποικιακή κατάκτηση. Προς το παρόν στην Ελλάδα γινόμαστε μάρτυρες των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τη θέση τους στην ιεραρχία των εκμεταλλευτών για την αρπαγή του κέρδους της υπεραξίας από τις ελληνικές λαϊκές μάζες.

Γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για μια νέα επίθεση των κρατούντων της εξουσίας με στόχο την τελική και ολοκληρωτική υποδούλωση των Ελλήνων στον ιμπεριαλισμό. Οι εργαζόμενοι, όμως, οι αγρότες και ιδιαίτερα η νεολαία από αυτές τις τάξεις αντιστέκονται αποφασιστικά και δεν είναι έτοιμοι να παραδώσουν έτσι απλά τις κατακτήσεις μακρόχρονων αγώνων. Η ελληνική κυβέρνησηανεξάρτητα από το ποιο είναι το κόμμα στην εξουσία κάθε φοράαποτελεί τον πειθήνιο λακέ του ιμπεριαλισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κάτω από τη δικτατορία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και ειδικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα επιβληθούν ριζικές περικοπές στους μισθούς σε όλη τη χώρα, θα καταργηθούν ακόμη και οι συλλογικές συμβάσεις!

Οι σημερινές εξελίξεις συνολικά δεν είναι κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί, αλλά αποτελούν την κορύφωση μιας διαδικασίας που ξεκίνησε στη δεκαετία του ’80, όταν η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ - σήμερα πια Ευρωπαϊκή Ενωση, ΕΕ). Το απαίσιο σοβινιστικό δόλωμα των κρατούντων της εξουσίας ενάντια στις ελληνικές λαϊκές μάζες, που οδηγήθηκε σε ακραία σημεία ιδιαίτερα στη Γερμανία και την Αυστρία, και η επιθετική πολιτική κατάκτησης ενάντια στην Ελλάδα θα πρέπει να κατανοηθεί στο πλαίσιο των εντεινόμενων αντιθέσεων ανάμεσα στους ιμπεριαλιστέςη ένταση αυτών των αντιθέσεων αυξάνει και τον κίνδυνο του πολέμου. Σήμερα οι αγώνες των λαϊκών μαζών και της εργαζόμενης νεολαίας στην Ελλάδα είναι κυρίως ένας αγώνας αντίστασης στο σχεδιαζόμενο ξεθεμελίωμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Είναι ένας αγώνας όπου οι λαϊκές μάζες θα διδαχθούν και θα διαπαιδαγωγηθούν να αναγνωρίζουν τις δυνατότητές τους. Οι επαναστάτες κομμουνιστές είναι αναπόσπαστο κομμάτι των εξεγερμένων και στην προσπάθειά τους να πετύχει αυτός ο αγώνας ταυτόχρονα επιχειρούν να συνδέσουν την επαναστατική άποψη μιας ανεξάρτητης και λαοκρατούμενης Ελλάδας μέσω της σοσιαλιστικής επανάστασης και κάτω από αυτό το λάβαρο την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σαν κομμουνιστές σε μια ιμπεριαλιστική χώρα στην οποία οι κατέχοντες την εξουσία σήμερα είναι ιδιαίτερα επιθετικοί, είναι καθήκον μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με την αγωνιζόμενη εργατική τάξη, τις μάζες της νεολαίας, τους αγρότεςμε λίγα λόγια τις λαϊκές μάζες στην Ελλάδα! Σαυτό το πλαίσιο, αλληλεγγύη σημαίνει ότι προσπαθούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες άμεσης στήριξης των αγώνων και ταυτόχρονα ενάντια στον αυστριακό ιμπεριαλισμό. Είναι ένας από τους εκμεταλλευτές των λαϊκών μαζών στην Ελλάδα, ακόμη κι αν είναι λιγότερο σημαντικός σε σχέση με τη Γερμανία ή τη Γαλλία. Καθώς οι αγώνες στην Ελλάδα προσανατολίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική λεηλασία της χώρας, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, έχουμε έναν κοινό εχθρό. Η καλύτερη υπηρεσία στους αγωνιζόμενους συντρόφους και συναγωνιστές είναι ο αγώνας ενάντια στον αυστριακό ιμπεριαλισμό και η αποδυνάμωσή του είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε. Το σύνθημα που αναδείχθηκε από τον Καρλ Λίμπκνεχτ για τους κομμουνιστές που αγωνίζονται σε ιμπεριαλιστικές χώρες λέει: Ο εχθρός είναι μέσα στη χώρα σας! Αυτό το σύνθημα πρέπει να αποτελέσει τη βάση του αγώνα μας ενάντια στη λεηλασία των αποικιών και ενάντια στα σοβινιστικά δολώματα και για αυτό είναι και η βάση της αλληλεγγύης μας με το σημερινό κίνημα στην Ελλάδα.

Σύντροφοι, η πρώτη πανεθνική συνδιάσκεψη της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας σάς στέλνει τους επαναστατικούς χαιρετισμούς της. Βρίσκεστε σήμερα στη θέση να διεξάγετε τους ταξικούς αγώνες στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης και θα προσπαθήσουμε να διδαχθούμε από αυτούς. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε σκληρά να στηρίξουμε το κίνημά σας με τον καλύτερο τρόπο.


Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!

Κάτω ο σοβινισμός και ο ιμπεριαλισμός!

Για τον κομμουνισμό!



Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας

Αυστρία, Μάης 2010


www.rkjv.wordpress.com