Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουν 2010

Κινητοποιήσεις για την δολοφονική επίθεση στο στόλο για τη Γάζα

Αθήνα

Μόλις έγινε γνωστή η δολοφονική επίθεση των σιωνιστών το πρωί της Δευτέρας 31 Μάη, με πρωτοβουλία αριστερών και παλαιστινιακών οργανώσεων έγινε κάλεσμα για συλλαλητήριο έξω από τη ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα στις 7μμ. (Το ΚΚΕ για να απομονωθεί άλλη μια φορά κάλεσε νωρίτερα και τα μέλη του έφυγαν βιαστικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να μην διασταυρωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές). Παρά το εσπευσμένο του καλέσματος και την περιορισμένη δυνατότητα προπαγανδιστικής προπαρασκευής, τα δημοκρατικά και αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά του λαού λειτούργησαν για άλλη μια φορά. Πάνω από 6.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μέχρι τις 7:30 κι ενώ πολλοί ακόμη ήταν καθ‘ οδόν, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν απρόκλητα και λυσσασμένα με σκοπό να διαλύσουν τη συγκέντρωση πριν ακόμη συγκεντρωθεί το σύνολο των χιλιάδων διαδηλωτών. Η έξαρση της κρατικής βίας και τρομοκρατίας πήρε πρωτόγνωρες διαστάσεις μπροστά στην επιμονή του κόσμου να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη διαδήλωση κατά των σιωνιστικών εγκλημάτων. Το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) παρέμεινε για αρκετή ώρα στην πρώτη γραμμή παρά το νέφος των χημικών και τα χτυπήματα και στη συνέχεια μαζί με άλλες δυνάμεις πραγματοποιήθηκε διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία, στη Βουλή και κατέληξε στα Προπύλαια. Καθ’ όλη τη διαδρομή οι προκλήσεις και οι επιθέσεις της αστυνομίας συνεχίστηκαν χωρίς όμως να καταφέρουν να κάμψουν την αποφασιστικότητα του κόσμου. Πρόκειται για ξεκάθαρη απόπειρα απαγόρευσης διαδήλωσης που δεν κατάφερε να περάσει και η επιτυχία αυτή αποτελεί την καλύτερη δυνατή συμπαράσταση προς τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Μετά την απελευθέρωση των κρατουμένων από τις σιωνιστικές δυνάμεις, πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση και την Πέμπτη 3 Ιούνη, από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητα για τη συνέχιση του αγώνα αλληλεγγύης.



Βόλος

Τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη της κ. Διαμαντοπούλου στο Βόλο, οι διαδηλωτές συζητούσαν με έκδηλη ανησυχία και προβληματισμό τις εξελίξεις στα καράβια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η οργή για την ωμή πειρατική επέμβαση των Ισραηλινών συνδυάστηκε με την ανησυχία για την τύχη των Ελλήνων μελών της αποστολής, καθώς αρκετοί ήταν γνωστοί στο Βόλο για την κινηματική τους δράση, ενώ ένας εξ αυτών, ο Τάκης Πολίτης, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι από τους πιο γνωστούς εμψυχωτές πολύπλευρων δράσεων και κινήσεων στο Βόλο, με τον οποίο έχουμε βαδίσει πολλές φορές τον κοινό δρόμο των αγώνων. Αποφασίστηκε λοιπόν, κυριολεκτικά στο πόδι, να πραγματοποιηθεί το απόγευμα πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας και οι παρευρισκόμενοι ανέλαβαν με τηλέφωνα, μηνύματα και συζητήσεις να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Το αποτέλεσμα του καλέσματος εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους τους διοργανωτές. Η πλατεία Ελευθερίας είχε πλημμυρήσει από κόσμο, ο οποίος με πάθος διαδήλωσε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ ο κόσμος με έκδηλο ενδιαφέρον ρωτούσε για τις εξελίξεις. Επίσης, την Τρίτη 8 Ιουνίου, κι ενώ ο Τάκης Πολίτης είχε επιστρέψει στο Βόλο, διοργανώθηκε εκδήλωση από το σύλλογο «Ιντιφάντα» στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση αυτή έγινε ενημέρωση από τον Τάκη Πολίτη για τα γεγονότα στην αποστολή, ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός για τις επόμενες κινήσεις. Το ζήτημα εξάλλου παραμένει ανοικτό και φλέγον.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μαζική ήταν η συγκέντρωση και πορεία που έγινε στην Καρδίτσα το απόγευμα της Δευτέρας 31/5 για να καταγγελθεί το νέο έγκλημα του Ισραήλ, αυτή τη φορά ενάντια στο «Στόλο της Ελευθερίας» και στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους της Γάζα. Χωρίς ιδιαίτερη προπαγάνδα, με SMS και «από στόμα σε στόμα» δεκάδες Καρδιτσιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Αντιπολεμικής-Αντιϊμπεριαλιστικής Επιτροπής Καρδίτσας» και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία όπου μοιράστηκε προκήρυξη της «Επιτροπής» και με ντουντούκα καταγγέλλονταν το νέο σιωνιστικό έγκλημα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης. Με παλμό και ζωντάνια και με συνθήματα όπως «οι σιωνιστές δολοφονούν, με των λαών τη πάλη θα λογαριαστούν», «η Γάζα τάφος των σιωνιστών, αλληλεγγύη στη πάλη των λαών», «Ελλάδα, Τουρκία, Παλαιστίνη, αμερικάνος δεν θα μείνει» κ.α. η πορεία αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους Καρδιτσιώτες. Για άλλη μια φορά «έλαμψαν δια της απουσίας τους» οι «επίσημοι» φορείς (Εργατικό Κέντρο, σωματεία, συνδικάτα κ.λπ.) ενώ το ΚΚΕ, για άλλη μια φορά, πραγματοποίησε ξεχωριστή διαδήλωση 20-25 μελών του.