Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουν 2010

Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας ενάντια στα μέτρα: «Η ελπίδα του λαού στην οργάνωση της πάλης του».

Αγιοι Ανάργυροι


Την Τέταρτη 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοκκινοπούλου στους Αγ. Αναργύρους η ανοιχτή συζήτηση της πρωτοβουλίας ενάντια στα μέτρα. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική, πολύ μακριά βέβαια από τις ανάγκες της περιόδου.

Να θυμίσουμε ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε τη δράση της τον περασμένο Μάρτη με την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης. Είχε σημαντική προπαγανδιστική δράση κατά το προηγούμενο διάστημα, συμβάλλοντας -στα μέτρα των δυνατοτήτων της- στη μαζικοποίηση των απεργιών του Μάρτη και του Μάη.

Στη συγκεκριμένη ανοιχτή συζήτηση τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

α. Σχέδιο Καλλικράτης και οι επιπτώσεις του στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα το λαό (στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε τη συνένωση των δήμων Καματερού και Αγίων Αναργύρων).

β. Η επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός για την καλύτερη δυνατή συνέχιση της δράσης της πρωτοβουλίας. Μπορούμε να σημειώσουμε τις παρακάτω προτάσεις:

- Συνέχιση των ανοιχτών συζητήσεων της πρωτοβουλίας και σε άλλες γειτονιές του δήμου.

- Μόνιμη ανοιχτή συνεδρίαση της πρωτοβουλίας.

- Προσπάθεια συντονισμού της πρωτοβουλίας με άλλες παρόμοιες στην Αθήνα για συνδιοργάνωση δράσεων.

- Προσπάθεια μέσω της κοινής δράσης με άλλες πρωτοβουλίες στη χώρα της οργάνωσης ευρωπαϊκής συνάντησης με παρόμοιες πρωτοβουλίες από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η συνέχιση της δράσης καθώς και το πλάτεμα της πρωτοβουλίας είναι αναγκαία. Να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή της μακράς προσπάθειας ανασυγκρότησης των αναγκαίων λαϊκών οργάνων πάλης. Η ανασυγκρότηση του εργατικού–λαϊκού κινήματος δεν μπορεί να γίνει χωρίς το λαό, αλλά θα γίνει μαζί με το λαό και από το λαό.

Αν οι αριστερές επαναστατικές οργανώσεις θέλουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη επαναστατικού κινήματος πρέπει να θέσουν τη δράση τους στην υπηρεσία της λαϊκής αυτοοργάνωσης και όχι την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης του λαού στην υπηρεσία μικροκομματικών ή εκλογικίστικων παιχνιδιών.