Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουν 2010

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


Οι σχολικοί σύμβουλοι της Α/θμιας, στην προσπάθειά τους να διαμορφώσουν κλίμα αποδοχής της αξιολόγησης, κάλεσαν σε υποχρεωτικό σεμινάριο όλους τους συναδέλφους στα δημοτικά σχολειά του νομού με θέμα: «Η κρίση του σχολείου και η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας».

Μια και όλο το προηγούμενο διάστημα συνάντησαν την καθολική απροθυμία των συναδέλφων να εφαρμόσουν αυτό το έκτρωμα, θέλησαν να ξανασερβίρουν το πιάτο για μια «άλλη αυτοαξιολόγηση», «πιο δημοκρατική και αθώα», ελπίζοντας να μειώσουν τις αντιδράσεις.

Από την πρώτη στιγμή εκδηλώθηκε η αγανάκτηση απέναντι σ' αυτήν την πρόκληση και υπήρξαν μάλιστα και αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων για μη συμμετοχή στο σεμινάριο.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία έθεσε αμέσως την αναγκαιότητα σύγκλησης ΔΣ για να παρθεί συλλογική απόφαση ματαίωσης του σεμιναρίου, αφού είχε προηγηθεί και απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου ενάντια στην αυτοαξιολόγηση.

Με συζητήσεις στα σχολειά και προκήρυξη καλούσε σε μαζική και οργανωμένη αποχώρηση από το μάθημα για την αξιολόγηση.

Στην αρχή η πρότασή της έγινε δεκτή ομόφωνα από τις παρατάξεις που είναι στο συμβούλιο. ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΕΣΑΚ, όμως, την επόμενη μέρα το ξανασκέφτηκαν!!! και έκαναν νέο ΔΣ στο οποίο όλοι εκτός ΕΣΑΚ ψήφισαν τη συμμετοχή «γιατί θα έχουμε κυρώσεις»!

Αυτό εξόργισε ακόμα περισσότερο τους συναδέλφους που τους έδωσαν το χαρακτηρισμό που τους αξίζει: «πουλημένοι».

Η προσπάθεια εκφοβισμού και διάσπασης όμως δεν πέρασε, και τη μέρα του σεμιναρίου μετά από οργανωμένη παρέμβαση της Πρωτοβουλίας με πανώ και προκήρυξη, αλλά και της ΕΣΑΚ, η συντριπτική πλειοψηφία αποχώρησε και οι σύμβουλοι έμειναν με λίγους διευθυντές και κομματικά στελέχη να κάνουν το μάθημά τους!

Οι συνάδελφοι είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, το ρόλο των συμβούλων και τη χρησιμότητα της συλλογικής και οργανωμένης αντίστασης.