Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιουν 2010

Ανοιχτή συζήτηση στη Νίκαια

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιούνη ανοιχτή συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ) στο Δημαρχείο Νίκαιας. Θέμα της συζήτησης ήταν η κρίση, οι αντιστάσεις που γεννάει και οι αναγκαιότητες που θέτει. Στόχος της οργάνωσης μας ήταν να αποσαφηνίσει βασικές πλευρές της άποψής μας, τόσο για τα χαρακτηριστικά της κρίσης και της αντιδραστικής επίθεσης όσο και για τους δρόμους μέσα από τους οποίους το κίνημα θα κλιμακώσει τις αντιστάσεις του.

Η συζήτηση ξεκίνησε με σύντομη εισήγηση που στάθηκε σε πλευρές του ζητήματος που θεωρούμε ότι έχουν μέχρι τώρα υποτιμηθεί στην κουβέντα που έχει ανοίξει στους κόλπους της Αριστεράς (ιμπεριαλισμός, σχέση οικονομίας και πολιτικής, αντίσταση των μαζών και προτασεολογίες «διεξόδου»).

Ακολούθησαν ερωτήσεις και στη συνέχεια έγινε μια ζωντανή συζήτηση που περιστράφηκε, σε μεγάλο μέρος, στο ζήτημα της Αριστεράς, αποδεικνύοντας την κεφαλαιώδη σημασία που έχει το ζήτημα αυτό - ιδιαίτερα στη φάση που διανύουμε.

Σημαντικό μέρος του προβληματισμού είχε σχέση και με την ανάγκη δημιουργίας μαζικών επιτροπών αντίστασης και κοινής δράσης στις γειτονιές και στους εργασιακούς χώρους.

Η συζήτηση κρίθηκε θετική από τους συναγωνιστές που συμμετείχαν και αποτέλεσε μια καλή πρώτη κίνηση που μπορεί να αποτελεί τη βάση για ένα επόμενο βήμα μιας επόμενης ανοιχτής εκδήλωσης στην περιοχή. Που μπορεί να συνδυαστεί και με το άνοιγμα του ζητήματος για δημιουργία μιας ανοιχτής επιτροπής αγώνα.