Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουν 2010

Επίσκεψη Διαμαντοπούλου σε σχολεία της Μαγνησίας

Βόλος


Τη Δευτέρα 31/5 και σχεδόν στα κρυφά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας σε σχολεία της Μαγνησίας. Η επίσκεψη αυτή είχε υποτίθεται στόχο την ανάδειξη του ψηφιακού σχολείου, όμως στην πραγματικότητα έγινε για κομματικούς λόγους. Χαρακτηριστικό είναι πως τη συνόδευε παντού ο νομάρχης Μαγνησίας και μνηστήρας του θώκου της περιφέρειας Θεσσαλίας Α. Παπατόλιας, ενώ συζήτησε με μέλη της ΠΑΣΚ για 3 περίπου ώρες και με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μόλις για ένα τέταρτο.

Παρόλο που η επίσκεψή της έγινε γνωστή μόλις την Παρασκευή, με μηνύματα και τηλέφωνα ενημερώθηκαν αρκετοί εκπαιδευτικοί, αδιόριστοι και φοιτητές, ενώ η τοπική ΕΛΜΕ κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε ένα από τα σχολεία που θα επισκεπτόταν η υπουργός.

Πραγματικά, δεκάδες συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν στο σχολείο, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με πάρα πολλούς αστυνομικούς, οι οποίοι και…καθόριζαν ποιοι θα μπαίνουν στις αίθουσες και ποιοι όχι! Οι διαμαρτυρίες, τα συνθήματα και τα πανό των συγκεντρωμένων ανάγκασαν τους αστυνομικούς να υποχωρήσουν και την υπουργό να φυγαδευτεί σε άλλο χώρο από τον προγραμματισμένο, προκειμένου να δώσει συνέντευξη τύπου, αλλά και να μη γίνει η τελετή αποκάλυψης μιας πλακέτας.

Είναι φανερό πως η αγανάκτηση όλου του εκπαιδευτικού κόσμου δεν μπορεί πλέον να χειραγωγηθεί ή να συγκαλυφτεί. Οι αδιόριστοι, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν όλο και πιο δύσκολη τη ζωή των εκφραστών μιας πολιτικής που προσπαθεί να καταστρέψει τις δικές μας ζωές.