Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουν 2010

Από τη δράση της Πρωτοβουλίας

Βόλος


Η κατάσταση για τους εργαζόμενους της Μαγνησίας δυσκολεύει από μήνα σε μήνα, δικαιώνοντας τις προβλέψεις της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης εργαζομένων και ανέργων ότι όσο δεν αντιστεκόμαστε, θα βρισκόμαστε σε χειρότερες συνθήκες. Οι απολύσεις, η «στάση πληρωμών», οι υποχρεωτικές άδειες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, χώρια η τεράστια ανεργία στην οικοδομή.

Ολα αυτά έχουν υποχρεώσει το ΕΚΒ, αλλά και την τοπική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να καλέσουν σε συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη, παρόλο που όλο το προηγούμενο διάστημα αδράνησαν και ουσιαστικά σαμποτάραν κάθε κινηματική διαδικασία.

Αντίθετα, η Πρωτοβουλία κινήθηκε με μοίρασμα προκηρύξεων σε χώρους δουλειάς, σε παρεμβάσεις σε γειτονιές όπως η Χιλιαδού, αλλά και σε εκδηλώσεις σε χώρους όπου συγκεντρώνονται εργαζόμενοι, άνεργοι και μετανάστες. Μια τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/6 στο «Οξυγόνο», όπου έγινε εκτενής συζήτηση με πολίτες και εργαζόμενους.

Τέλος η Πρωτοβουλία συνεδριάζει αρκετά τακτικά, πλουτίζοντας τα θέματα που θίγονται, όσο και τους τρόπους παρέμβασης.