Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Ιαν 2011

Κερατέα, Κυριακή 16/1: Μαζική διαδήλωση υποστήριξης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων


Με συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 16 του Γενάρη η κινητοποίηση στην Κερατέα, στην οποία καλούσαν δεκάδες οργανώσεις και συλλογικότητες που συνυπέγραψαν και διακίνησαν κοινό κάλεσμα (ΑΚΟΑ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ΑΡ.ΑΝ, ΑΡ.Α.Σ., Δ.Ε.Α., Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ),  ΚΟΕ, Κόκκινο, Κομμουνιστική Ανανέωση,  Μ-ΛΚΚΕ, Ν.Α.Ρ.-ν.ΚΑ, Νεολαία Συνασπισμού, Ξεκίνημα, Ο.Κ.Δ.Ε., Ο.Κ.Δ.Ε. – Σπάρτακος, ΣΕΚ), ύστερα από πρωτοβουλία που πάρθηκε από το ΚΚΕ(μ-λ). Στη διαδήλωση συμμετείχαν και συλλογικότητες που δεν συνυπέγραψαν (Αντιεξουσιαστική Κίνηση), αλλά και δυναμικό από δημοτικές κινήσεις από περιοχές της Αθήνας, ενώ αποφάσεις συμμετοχής είχαν παρθεί και από συλλόγους εργαζομένων (εκπαιδευτικοί). 
Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 11 πμ από το χώρο του Δημαρχείου, μέσα στην πόλη της Κερατέας, σημείο «ραντεβού» και των πούλμαν που μετέφεραν διαδηλωτές απ’ το κέντρο της Αθήνας. 
Κατά το πρωινό ραντεβού των πούλμαν στο Πεδίο του Αρεως, στην Αθήνα, χαρακτηριστική ήταν η… αστυνομική παρουσία, δύο μάλιστα σωμάτων (αστυνομικοί με περιπολικό και ομάδα «Ζήτα»), με το «πρόσχημα» της «συνοδείας» για την «ασφάλεια» των μεταφερόμενων. Τους ζητήθηκαν εξηγήσεις για την παρουσία τους εκεί, τους διαμηνύθηκε πως ήταν ανεπιθύμητοι και κλήθηκαν να αποχωρήσουν. Κάτι που τελικά έγινε, λίγο πριν από την εκκίνηση των πούλμαν. 
Η διαδήλωση πορεύτηκε διαμέσου κεντρικού δρόμου της Κερατέας προς το χώρο του μπλόκου του ΒΙΟ.ΠΑ., όπου έκανε αίσθηση και χειροκροτήθηκε από τους κατοίκους. Φθάνοντας στο χώρο του μπλόκου, την ώρα που πραγματοποιούνταν εκδήλωση ενημέρωσης και κοπή πίτας από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λαυρεωτικής, εν μέσω συνθημάτων των διαδηλωτών, εκατοντάδες κάτοικοι που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκεί τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό. Απευθύνθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί τόσο απ’ την ντουντούκα του κεντρικού μπλοκ της πρωτοβουλίας όσο κι απ’ το μικρόφωνο της εκδήλωσης, όπου εκφράστηκε η υποστήριξη στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων ενάντια στη χωματερή και η ανάγκη συνέχισης και νίκης του.
Η πορεία συνέχισε προς το χώρο του Οβριοκάστρου, όπου προορίζεται να εγκατασταθεί η χωματερή, ο οποίος βρίσκεται μόνιμα αποκλεισμένος από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Φτάνοντας εκεί, και σε κοντινή απόσταση από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, φωνάχθηκαν συνθήματα καταγγελίας τόσο της κρατικής βίας και τρομοκρατίας ενάντια στους κατοίκους όσο και της επιχειρούμενης δημιουργίας χωματερής. Τέθηκε δημόσια πως η οποιαδήποτε «αυθόρμητη» κίνηση απέναντι στις δυνάμεις καταστολής οφείλει να πάρει υπόψη της τόσο τη συγκεκριμένη κατάσταση τη στιγμή εκείνη (τοποθέτηση εκπροσώπου των κατοίκων στη συνέχεια τόνισε πως η ρίψη χημικών, για παράδειγμα, θα είχε αρνητική επίπτωση σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο χώρο της εκδήλωσης) όσο και την επιθυμία των δυνάμεων που απάρτιζαν το σώμα της διαδήλωσης. Μιας διαδήλωσης που δεν είχε χαρακτήρα υποκατάστασης του αγώνα των κατοίκων, αλλά υποστήριξης και αλληλεγγύης.
Η διαδήλωση επέστρεψε μετά από ώρα προς το σημείο της εκδήλωσης των κατοίκων, όπου πραγματοποιούνταν συναυλία. Χαρακτηριστική η… σιωπή των επίσημων ΜΜΕ –παρά την παρουσία καναλιών εκεί και παρά τις συνεντεύξεις που πήραν– στάση που έχουν κρατήσει καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Η ανάγκη τόσο της συνέχισης του αγώνα αυτού και της συνεύρεσης –ακόμα και συντονισμού- με αγωνιζόμενους κατοίκους και άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, που είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής (Γραμματικό, Φυλή κ.α.) όσο και της έμπρακτης στήριξής του από τις πολιτικές δυνάμεις που αναφέρονται στο λαό και στην ανάπτυξη του κινήματος εξακολουθεί να υπάρχει έντονη και στο ακέραιο! Σ’ αυτή την κατεύθυνση προτίθεται να κινηθεί το ΚΚΕ(μ-λ).