Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Ιαν 2011

Να ανακληθούν οι απολύσεις στην ΚΕΡΑΦΙΝΑ!


Να ανακληθούν οι απολύσεις στην ΚΕΡΑΦΙΝΑ!
Κάτω τα χέρια από το σωματείο!
Συνεχίζει την αντεργατική τακτική της η διοίκηση της κεραμοποιίας ΚΕΡΑΦΙΝΑ στην Κόρινθο. Με μία προκλητική κίνησή της, απέλυσε το Δεκέμβρη 7 συνολικά εργαζόμενους από το τμήμα παραγωγής, από τους οποίους οι 3 είναι μέλη του ΔΣ (πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας)!!! Με πρόσχημα τη μείωση του κύκλου εργασιών της επιχείρησης, ο εργοδότης θέλει, πρώτον, να επιφέρει ένα καθοριστικό πλήγμα στο εργοστασιακό σωματείο και, δεύτερο, να προχωρήσει απρόσκοπτα στη μετατροπή της επιχείρησης σε εμπορική-εισαγωγική συρρικνώνοντας το παραγωγικό τμήμα.
Όπως καταγγέλλει το σωματείο σε ανακοίνωσή του «η εταιρεία εξακολουθεί να λειτουργεί το εμπορικό τμήμα της, το τμήμα αποθήκης της και το μηχανουργείο της και να προβαίνει σε εκτεταμένες εισαγωγές προϊόντων από διάφορες χώρες και πωλήσεις, παρουσιάζοντας μεγάλο κύκλο εργασιών, έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα και τζίρους, χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα οικονομικό, το οποίο να δικαιολογεί την απόλυση των εργαζομένων της και των συνδικαλιστών των εργαζομένων», ενώ επισημαίνει ότι «τα μέλη του ΔΣ απολύθηκαν διότι ετόλμησαν πολλές φορές κατά το παρελθόν να καταγγείλουν στα πλαίσια της νόμιμης συνδικαλιστικής τους δράσης, στις αρμόδιες υπηρεσίες την αντιεργατική συμπεριφορά της εταιρείας για να προασπίσουν τα εργατικά δικαιώματα των μελών του σωματείου μας».
Να θυμίσουμε ότι το φθινόπωρο του 2009 μέλη του ΔΣ είχαν συρθεί στα δικαστήρια από την εργοδοσία επειδή τόλμησαν να αναδείξουν το ζήτημα της συνεχούς συρρίκνωσης του τμήματος παραγωγής και των απανωτών απολύσεων. Το γεγονός ότι τότε αθωώθηκαν πανηγυρικά, φαίνεται ότι δεν ξεχάστηκε από την εργοδοσία η οποία σήμερα προχωρά στην απόλυσή τους.
Οι απολύσεις αυτές δεν πρέπει να περάσουν! Το εργατικό κίνημα οφείλει για μια ακόμη φορά να δώσει τη μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά και τον ελεύθερο συνδικαλισμό. Σωματεία και εργατικές συλλογικότητες, με ψηφίσματα αλληλεγγύης και την ενεργή συμπαράστασή τους πρέπει να δώσουν απάντηση σε αυτήν την πρόκληση.