Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Ιαν 2011

Ανοιχτή αποδοχή από πλευράς ΠΑΣΠ του νέου Νόμου Πλαίσιο διά στόματος Θεοδωράκου


To γαϊτανάκι λοιπόν ξεκίνησε και το χορό τον άνοιξε ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Θεοδωράκος. Τα μηνύματα είναι σαφή και εντός και εκτός ΠΑΣΠ. Η ΠΑΣΠ λοιπόν δηλώνει πως συμφωνεί με το 90% (!!!) του νόμου, αφήνοντας στην άκρη και εκείνο το επιχείρημα που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε στους φοιτητές σπουδαστές πως δεν είναι ΠΑΣΟΚ αλλά ΠΑΣΠ, με περιθώρια αντιπολίτευσης εντός κ.τ.λ. Οι εποχές λοιπόν δεν σηκώνουν ούτε το παραδοσιακό θόλωμα των νερών που τόσο καλά ήξερε να κάνει το ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΣΠ. Ακόμα και το όποιο θόλωμα μπορεί να αποστοιχίσει δυνάμεις και να συμβάλει στην πυροδότηση της έκρηξης. Γιατί από κάτω το καζάνι παράβρασε. Αλλωστε η ΠΑΣΠ πήρε το μάθημά της στις κινητοποιήσεις ενάντια στο άρθρο 16. Το θόλωμα των νερών μπορεί να έχει και ανεπιθύμητες ενέργειες.
Οταν όμως μιλάς καθαρά, πάλι οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Αυτό φυσικά είναι μεγάλη αντίφαση και περικλείει κινδύνους για μια δύναμη που ανδρώθηκε από το ψάρεμα στα θολά νερά. Μα οι εποχές άλλαξαν. Οι εντολές πλέον από τους αφέντες της τρόικας και του ΔΝΤ είναι σαφείς και δεν χωράνε αστεϊσμούς, παρερμηνείες και καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση λοιπόν χαράζει ξεκάθαρα τις κόκκινες γραμμές και μέσα στα πανεπιστήμια. Συντάσσει και στοιχίζει δυνάμεις ώστε να αναμετρηθεί με τον ταξικό της αντίπαλο και μέσα στο πανεπιστήμιο. Αλλωστε ο Θεοδωράκος τα είπε όλα και το πήγε ακόμα παραπέρα.
Συμφωνεί με την ανταποδοτικότητα των ιδρυμάτων, δηλαδή με τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Συμφωνεί με τα φοιτητικά δάνεια και την κάρτα φοιτητή, ενώ ζητά να διώκεται αυτεπάγγελτα ο πρύτανης ενόσω δεν δίνει εντολή για άρση του ασύλου εάν πραγματοποιούνται αυτόφωρα αδικήματα (και φανταστείτε πως η κατάληψη του ιδρύματος είναι πλέον τρομοκρατική πράξη). Επικροτεί τη συγχώνευση τμημάτων και σχολών, μέχρι που δήλωσε πως συμφωνεί και με την άρση της μονιμότητας των μελών ΔΕΠ. Είναι μανιακός υποστηρικτής της σύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Δηλαδή της διάλυσης-κατάργησης των πτυχίων και της εναρμόνισης με τις νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τα μηνύματα είναι σαφή και προφανή και μάλιστα ένα μήνα πριν από την κατάθεση του νόμου πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, όπως συζητιέται. Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός. Καμία μέρα να μην πάει χαμένη. Να ταρακουνήσουμε τα νερά. Να συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας προϋποθέσεων για τη μαζική ανάταση των φοιτητών και σπουδαστών με εργαλεία τους συλλόγους τους. Για την ανατροπή του νέου νόμου πλαίσιο, για να μη συντριβούν τα φοιτητικά και νεολαιίστικα δικαιώματα στο χώρο της εκπαίδευσης