Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Ιαν 2011

Νεκρός Αιγύπτιος εργάτης στο Υπουργείο Εργασίας


Ο Ασίζ Εμάντ είχε έρθει μετανάστης από την Αίγυπτο. Είχε τέσσερα παιδιά να θρέψει γιαυτό και κατέληξε στην Ελλάδα να καθαρίζει τζάμια. Ανάμεσα σάλλα και τα τζάμια του Υπουργείου Εργασίας. Ο Ασίζ δούλευε αδήλωτος, χωρίς ένσημα. Όπως «προβλέπεται» για τους περισσότερους από τους «ξένους» που αναζητούν μοίρα στον ήλιο της ελληνικής «αγοράς εργασίας». Όλους αυτούς τους «αφανείς», τους ανθρώπους του μόχθου που δεν φαίνονται πουθενά γιατί έτσι βολεύει τους σύγχρονους δουλέμπορους.
Την Κυριακή 19 Δεκέμβρη το μεσημέρι, ο Ασίζ καθάριζε ξανά τα τζάμια του Υπουργείου Εργασίας. Μόνος του. Χωρίς το παραμικρό μέτρο ασφαλείας. Κι έπεσε. Από τον τρίτο όροφο. Και σκοτώθηκε. Και πιθανά δεν θα το μαθαίναμε ποτέ, αν περνούσε από το χέρι των αρμόδιων του Υπουργείου Εργασίας και των δουλεμπόρων που τον εκμεταλλεύονταν. Γιατί -πέρα απόλα τάλλα- άνθρωποι σαν τον Ασίζ θεωρούνται «αναλώσιμοι».
Ευτυχώς, όχι για όλους. Γιαυτό και παρά το «γιορτινό» χριστουγεννιάτικο κλίμα, δεκάδες εργαζόμενοι, εξοργισμένοι για την προσπάθεια απόκρυψης αυτής της δολοφονίας, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 29 Δεκέμβρη έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Κοραή, μετά από κάλεσμα της ΠΕΚΟΠ. Βέβαια, αυτά που άκουσαν από τους αρμόδιους του Υπουργείου τους εξόργισαν ακόμη περισσότερο. Γιαυτό και δεσμεύτηκαν να συντονίσουν τη δράση τους μέχρι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι αυτού του εγκλήματος. Και να τιμήσουν το νεκρό εργάτη όπως πραγματικά του αξίζει.