Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Ιαν 2011

ΚΕΡΑΦΙΝΑ: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων


Με δύο μαζικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Κορίνθου και μοιράσματα προκήρυξης στον κορινθιακό λαό συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του σωματείου των εργαζομένων της κεραμοποιίας Κεραφίνα για την ανάκληση των απολύσεων που έγιναν το Δεκέμβρη. Απολύσεις που αποτελούν ευθεία βολή κατά του σωματείου αφού, αγνοώντας επιδεικτικά την εργατική νομοθεσία, η εργοδοσία απέλυσε και τα τρία μέλη του προεδρείου του σωματείου. Ήδη, μετά την απόλυση των τριών μελών του σωματείου, η εργοδοσία καθυστερεί τις πληρωμές.
Στην Επιθεώρηση Εργασίας η εργοδοσία επανέλαβε τους ισχυρισμούς της για μείωση κύκλου εργασιών και έλλειψη αντικειμένου, ωστόσο ή τοποθέτηση της Επιθεώρησης ήταν σαφής, απαιτούσε την ανάκληση των τριών απολύσεων και έδωσε προθεσμία στην εργοδοσία μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου να αναθεωρήσει τη στάση της.
Αρνητικό στοιχείο στην εξέλιξη αποτελεί η απροθυμία των τεσσάρων εργαζομένων -πέραν των μελών του ΔΣ- που είχαν επίσης απολυθεί, να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψή τους. Είτε από φόβο είτε από αίσθηση αδυναμίας και διάθεση παραίτησης, το φαινόμενο είναι δυστυχώς πολύ διαδεδομένο και οφείλεται στη συνολικότερη αποσυγκρότηση του εργατικού κινήματος, στην ανεμπιστοσύνη μεγάλων κομματιών της εργατικής τάξης στις δυνάμεις τους, ιδιαίτερα σήμερα που το σύστημα σαρώνει με βιαιότητα δικαιώματα και κατακτήσεις. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που αποδεικνύει και τις καταστροφικές συνέπειες της κυριαρχίας των αντιλήψεων της ανάθεσης που επί χρόνια καλλιεργούν στο εργατικό κίνημα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των αστικών και ρεφορμιστικών παρατάξεων.
Στο μεταξύ, δεκάδες σωματεία έχουν ήδη εκφράσει με ψηφίσματα τη συμπαράστασή τους στο σωματείο της Κεραφίνα και απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων.