Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Ιαν 2011

Εκδήλωση – Συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας


Με εξορμήσεις στον ΟΑΕΔ και στο κέντρο της πόλης με αφίσα και προκήρυξη- κάλεσμα
τα μέλη και οι φίλοι της Ταξικής Πορείας έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια για την επιτυχία της εκδήλωσης
που στόχο έχει να ξεκινήσει ιδιαίτερα στο χώρο της οικοδομής ένα πλατύ κίνημα
ενάντια στις επιπτώσεις της ανεργίας για την διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλειά και την ζωή.

Αγώνας μαζικός ενάντια σε φτώχειαανεργίααπολύσεις
Κάτω η αντεργατική πολιτική κυβέρνησηςΔΝΤΕΕ !

Συνάδελφοι,
 Σε εφιάλτη για τους εργαζόμενους έχει μετατραπεί η προοπτική της ανεργίας , με επιχειρήσεις και εργοστάσια να κλείνουν και να απολύουν κόσμο σε όλη την χώρα . Σε ακόμα πιο πιεστική θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο χώρο της οικοδομής και  στην περιοχή μας ,όπου τα μεροκάματα , όταν υπάρχουν , κινούνται σε πολύ  χαμηλά επίπεδα , κάτω από την κλαδική σύμβαση εργασίας και τις περισσότερες φορές χωρίς  ένσημα και ασφάλιση. Οι ουρές στα ταμεία ανεργίας μεγαλώνουν, τα πράγματα χειροτερεύουν όλο και περισσότερο στο χώρο της δουλειά. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται με νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , τα ωράρια  ελαστικοποιούνται και οι όποιες κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων  έχουν απομείνει, ετοιμάζεται η κατάργησή τους.Σε όλα τα παραπάνω ,αρκεί να προσθέσουμε τη συμπίεση των επαγγελματιών και το ξεκλήρισμα της  φτωχής και μεσαίας αγροτιάς για να συνθέσουμε το εκρηκτικό κλίμα του σήμερα .
Απέναντι σε αυτά κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ προβάλουν σαν λύση το ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων και  το κτύπημα όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων. Συνεχή και ουσιαστικά  είναι τα πλήγματα στους τομείς της δωρεάν περίθαλψης , της ασφάλισης, της προστασίας των αδύναμων κοινωνικών ομάδων (άνεργοι, χαμηλο-συνταξιούχοι κ.α )Γιατί η λύση για αυτούς είναι η διατήρηση τις κερδοφορίας του κεφαλαίου και η περιστολή κάθε δικαιώματος μας  . Γιατί η λύση τους είναι να αποδεχτούμε το πισωγύρισμα τις ιστορίας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ξεχνώντας τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζόμενων .
Απέναντι σε αυτό το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν η μονή απάντηση είναι  η αντίσταση και η πάλη για τα δίκια μας μακριά από  υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που παζαρεύουν καθημερινά τη ζωή μας . Μακριά από λογικές περιχαράκωσης και διάσπασης του κινήματος Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να συναινέσουν στην εξαθλίωση τους. Καμία απόλυση δεν είναι αποδεκτή, καμία απόλυση δεν είναι αναπόφευκτη . Κάθε απόλυση αποτελεί πλήγμα για τους εργαζόμενους, ακόμα και για αυτούς που παραμένουν στη δουλειά. Να αρνηθούμε την άποψη, να θυσιαστούν κάποιοι για να σωθούν οι υπόλοιποι ,άποψη καταστροφική που αφήνει τους εργαζόμενους ακόμη πιο εκτεθειμένους στους χειρισμούς του  κεφαλαίου και της εργοδοσίας
Στην εποχή του μνημονίου , στην εποχή της λυσσασμένης επιθετικότητας των δυνάμεων του συστήματος , που χτυπιούνται τα πάντα οι εργαζόμενοι έχουν μια και μονή διέξοδο  ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ , ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ , ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ  , ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ !
Ενάντια στις απολύσεις 
Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τους καθημερινούς εκβιασμούς
Για επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους , χωρίς προϋποθέσεις , για όλο το διάστημα της ανεργίας 
Για ανατροπή του Μνημονίου και της πολιτικής που φέρνει φτώχια , ανεργία και εξαθλίωση .
Για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων .
Για να πάρει ο εργαζόμενος την υπόθεση στα δικά του χεριά , στα χεριά που κινούν την κοινωνία αυτή

ΕκδήλωσηΣυζήτηση
Παρασκευή 4 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας
Ταξική Πορεία