Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Ιαν 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η κατάσταση στην εκπαίδευση, όπως άλλωστε και σε όλη την ελληνική κοινωνία, είναι πρωτόγνωρη: Συγχωνεύσεις σχολείων, καταργήσεις οργανικών θέσεων, συμπτύξεις τμημάτων, μειώσεις μισθών, μαζικές αποχωρήσεις, μηδενικοί διορισμοί, κατάργηση των αθλητικών σχολείων, κατάργηση ουσιαστικά της ΠΔΣ, νέα προγράμματα σπουδών και πόσα άλλα έχουν δει ή θα δουν τα μάτια μας.
Θα ήταν σίγουρα αφελές να πιστεύει κάποιος πως όλα αυτά οφείλονται σε νοικοκύρεμα που προωθεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι, πιστεύουμε, σε όλους πια φανερό πως οι επιταγές της Τρόικας, των πολιτικών της αγοράς και της εμπορευματοποίησης εισβάλλουν ακόμα πιο ορμητικά στον χώρο της Παιδείας, αλλάζοντας ριζικά το τοπίο της εκπαίδευσης, όπως το γνωρίζαμε.

Θέλοντας να συμβάλλουμε στον προβληματισμό και στη συζήτηση πάνω στα ζητήματα της εκπαίδευσης, αλλά και επειδή θεωρούμε πως αυτή δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, αλλά όλη την ελληνική κοινωνία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο,


σας καλούμε στην εκδήλωση-συζήτηση
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ
την Πέμπτη 3 Φλεβάρη, στο Στέκι Κινημάτων
Ιωλκού 33, στις 7:00 μ.μ.
με εισηγητές τους
-Αλέξη Φιτσιλή, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Καρδίτσας.
-Αργύρη Παπαθανασίου, μέλος ΔΣ Διδασκαλικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Θεωρώντας πως η ανάλυση της κατάστασης και εποχής που ζούμε δεν είναι μια απλά ακαδημαϊκή συζήτηση, αλλά εφαλτήριο και αφετηρία για δράση, αλληλεγγύη, αγώνα και αντίσταση, σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε ίσως, αλλά κυρίως να είμαστε πιο έτοιμοι και δυνατοί μπροστά σε ένα δύσκολο παρόν και ακόμα πιο αβέβαιο μέλλον.

Σας περιμένουμε!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ