Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Ιαν 2011

Για τα γεγονότα της Νομικής


Σε μια πρωτόγνωρη επιχείρηση καταπάτησης του Ασύλου εξελίχθηκε η απεργία πείνας που ξεκίνησαν οι 250 μετανάστες που ταξίδεψαν από τα Χανιά και κατέλυσαν στη Νομική της Αθήνας.
Σαν έτοιμα από καιρό, τα αστικά επιτελεία και οι παρατρεχάμενοι του συστήματος εξαπέλυσαν μία σφοδρή επίθεση στην οποία επιστρατεύθηκαν μέσα σε λίγες ώρες οι πάντες: από τα αστικά ΜΜΕ μέχρι τον Παπανδρέου και τον Παπούλια.
Μέσα σε μια μόλις ημέρα, διαλύθηκαν πολλές αυταπάτες και ξεκαθάρισαν πολλά πράγματα. Ξεκαθάρισαν οι πραγματικοί στόχοι του συστήματος γύρω από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, όπως το Άσυλο και η σημασία του για την ανάπτυξη των φοιτητικών και λαϊκών αγώνων. Ξεκαθάρισε ο πραγματικός ρόλος «αριστερών» μαϊντανών του συστήματος που έσπευσαν να στοιχηθούν και με τον αντιδραστικό εσμό και να υπερθεματίζουν. Διαλύθηκαν αυταπάτες που ευδοκιμούν στους κόλπους της Αριστεράς γύρω από το χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ και τη δυνατότητα συνδιαλλαγής ή συνεννόησης μαζί του, για τα περιθώρια «ελευθερίας» που αφήνει πλέον το αστικό σύστημα.
Έγινε φανερό ότι η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» δεν αφορά μόνο τους μετανάστες, αλλά κάθε αγωνιζόμενο τμήμα του λαού και της νεολαίας, κάθε έννοια δημοκρατικής ελευθερίας. Ομως έγινε επίσης φανερό ότι τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της περιόδου δεν θα λυθούν ούτε στη βάση των μικροκομματικών σχεδιασμών, των κινήσεων εντυπωσιασμού που αγνοούν ή θέλουν να προσπερνούν την ανάγκη πλατιάς κινηματικής στήριξης όχι προσχηματικά και εκ των υστέρων, αλλά ουσιαστικά και στην κατεύθυνση της μέγιστης δυνατής πολιτικής συμφωνίας και αγωνιστικής συσπείρωσης.
Η περικύκλωση της Νομικής από τα ΜΑΤ και η επί της ουσίας ακύρωση-άρση του Ασύλου, η απόσπαση ευρύτατης πολιτικής συναίνεσης και η νομιμοποίηση των κυβερνητικών χειρισμών από δεξιούς και «αριστερούς» κάθε απόχρωσης, ο εκβιασμός προς την πρυτανική αρχή και η εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου «να εφαρμοστεί ο νόμος» είναι σοβαρές επιτυχίες για το ΠΑΣΟΚ και αρνητικές παρακαταθήκες για το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων Ελλήνων και μεταναστών, ο αγώνας για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής πρέπει να τα λάβει όλα αυτά υπόψη του. Γιατί μόνο έτσι θα καταφέρει να είναι αποτελεσματικός και νικηφόρος.