Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Ιαν 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Αθήνα, 16 Γενάρη 2011

Με αφορμή τη θυσία ενός νεολαίου πλανόδιου μικροπωλητή που αυτοπυρπολήθηκε στις 17 του περασμένου Δεκέμβρη, όταν του κατασχέθηκε το εμπόρευμα επειδή «δεν είχε άδεια», άναψε φωτιά σε όλες τις πόλεις της Τυνησίας. Για ένα μήνα ο λαός της χώρας εξεγείρεται, με καθοριστικό το ρόλο της νεολαίας που με τη μαζική συμμετοχή της έδωσε τεράστια δυναμική στη λαϊκή σύγκρουση με το αντιδραστικό, αυταρχικό καθεστώς. Εξέγερση που ξεκίνησε από την αγανάκτηση των λαϊκών μαζών από τη μεγάλη ακρίβεια και ανεργία, αλλά και από την πολιτική καταπίεση, και μετατράπηκε γρήγορα σε πολιτική αντιπαράθεση για την ανατροπή του προέδρου της χώρας και του αντιδραστικού καθεστώτος.
Η απάντηση των αντιδραστικών δυνάμεων ήταν η ένταση της καταστολής με αποτέλεσμα 70 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, καθώς και συλλήψεις στελεχών και μελών του κομμουνιστικού και ευρύτερου αριστερού κινήματος. Ωστόσο, ο λαός συνεχίζει και κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του και ο πρόεδρος της χώρας, Μπεν Άλι, εκλεκτός των ιμπεριαλιστών της Δύσης, καταφεύγει στο εξωτερικό, ενώ ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι, αναλαμβάνει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με στόχο να αποπροσανατολίσει και να ανακόψει τη λαϊκή αντίσταση. Όμως, οι λαϊκές μάζες και η νεολαία επιμένουν στη συνέχιση της αντίστασης, παρότι το καθεστώς βγάζει τα τανκς και το στρατό στους δρόμους κι απαγορεύει τις συγκεντρώσεις επιχειρώντας να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση.
Το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία της Τυνησίας και καλεί τις αριστερές οργανώσεις της χώρας μας να στηρίξουν από κοινού την πάλη του τυνησιακού λαού και να απαιτήσουν την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

 Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)