Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Ιαν 2011

Φοιτητές-σπουδαστές Επιβάτες Θεσσαλονίκης



Με πρωτοβουλία των Αγωνιστικών Κινήσεων κλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα πολιτικές δυνάμεις αλλά και όλοι οι φοιτητές του Α.Π.Θ. για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας που θα παλέψει ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων στον Ο.Α.Σ.Θ. 

Σε μια περίοδο που όλος ο λαός στενάζει υπό το βάρος των νέων μέτρων, οι φοιτητές δέχονται ακόμη μια πτυχή αυτής της επίθεσης. Μαζί με το δυσβάσταχτο πια για πολλούς κόστος σπουδών, μαζί με την επίθεση στη φοιτητική μέριμνα, οι αυξήσεις στα εισιτήρια έρχονται να κάνουν ακόμη πιο δύσκολους τους όρους σπουδών για χιλιάδες φοιτητές. Πιστεύουμε πως το δικαίωμά μας στη δωρεάν παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις δωρεάν μετακινήσεις με τα λεωφορεία. Εχουμε την πίστη ότι οι φοιτητές μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο που οργανώνεται στην πρωτοβουλία των Επιβατών Θεσσαλονίκης μπορούν να νικήσουν στη μάχη αυτή. Θεωρούμε όμως ότι αυτή η μάχη δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε και να παραγκωνίσει τη μάχη που πρέπει να δώσουμε ώστε να μην περάσει ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ που σύντομα θα κατέβει από την κυβέρνηση.
Στη συνάντηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε σημαντική ανταπόκριση και ήταν ιδιαιτέρως μαζική. Από όλους τονίστηκε η ανάγκη να παρθούν πίσω οι αυξήσεις που έχουν ανακοινωθεί αλλά και η σύνδεση των αυξήσεων αυτών με τη συνολικότερη κυβερνητική πολιτική και τα μέτρα του Μνημονίου. Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη να ανοιχτεί το ζήτημα μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις ώστε να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο αγώνας αυτός μέσα στο πανεπιστήμιο. 
Η πρωτοβουλία των φοιτητών-σπουδαστών δρα στο πλαίσιο και ακολουθεί το πρόγραμμα δράσεων που έχουν ορίσει οι Επιβάτες Θεσσαλονίκης. Ορίστηκαν όμως και κάποια επιπλέον ραντεβού, όπως η παρέμβαση–κατάληψη του λεωφορείου που πάει στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τα οποία βρίσκονται εκτός της πόλης και η μαζική παράσταση στη σύγκλητο του Α.Π.Θ.
Σήμερα Σάββατο 29/1 πραγματοποιείται το μεγάλο συλλαλητήριο των Επιβατών Θεσσαλονίκης με συγκέντρωση στις 11:30 στο Αγαλμα Βενιζέλου, το οποίο θα καταλήξει στα γραφεία του Ο.Α.Σ.Θ.
ΩΣ ΕΔΩ! Ξεσηκωνόμαστε, οργανωνόμαστε για να νικήσουμε!
· Να μην περάσει το νέο χαράτσι του ΟΑΣΘ!
· Δωρεάν μετακινήσεις για τους άνεργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους συνταξιούχους καθώς και για τους εργαζόμενους από και προς την εργασία τους!
· Δημόσιες συγκοινωνίες, φτηνές για το λαό!