Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Απρ 2008

Αρτα: Η απεργία στις 16 Απρίλη και η γύμνια του ΠΑΜΕ

Σε ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απρίλη, δεκάδες εργαζόμενοι που πλαισίωσαν τις δραστηριότητες της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση δήλωσαν τη θέλησή τους η δράση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ να συνεχιστεί όχι μόνο ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης που ψήφισε και στα νέα που ετοιμάζει (βαρέα και ανθυγιεινά, ασφαλιστικό δημόσιου τομέα κ.λπ.), αλλά και στα των συλλογικών συμβάσεων, την ανεργία κ.λπ.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε τη στάση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και την προδοτική συμφωνία της ΕΓΣΣΕ που υπέγραψαν με τους εργοδότες και τον ΣΕΒ, καλώντας τους εργαζόμενους της πόλης μας στην απεργία και απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 16 Απρίλη.
Επίσης η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, στην προσπάθειά της να γιορταστεί ενωτικά η Πρωτομαγιά (αφού το ΕΚΑ ελέγχεται από το ΠΑΜΕ), θα προτείνει στη συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚΑ στις 21 Απρίλη τον κοινό γιορτασμό με κοινό πλαίσιο.
Ομως τα μηνύματα δεν είναι θετικά. Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Απρίλη, η πλειοψηφία του ΕΚΑ, αντί να ασχοληθεί και να προβληματιστεί σοβαρά για τα αποτελέσματα της «ταξικής δράσης» τους, που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν πορεία, αφού οι εργαζόμενοι απείχαν από την απεργιακή συγκέντρωση, σε ένα ακροατήριο μερικών δεκάδων αμιγώς κομματικών μελών, καταφέρθηκαν για άλλη μια φορά ενάντια «…στις μειοψηφίες και τις πρωτοβουλίες που επιτίθενται στο ταξικό κίνημα και θα πάρουν την απάντησή τους με την περιφρούρηση της ταξικής συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς…»
Η παρέμβαση της Ταξικής Πορείας για το ζήτημα της υπογραφής της επαίσχυντης συμφωνίας ΓΣΕΕ-ΣΕΒ ήταν έντονη και στα γιαπιά και στο κέντρο της πόλης, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία της 16ης Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωνε το ΕΚΑ. Εντύπωση προκάλεσε η προκήρυξη στα αλβανικά που κυκλοφόρησε η Ταξική Πορεία για τη συλλογική σύμβαση και μοιράστηκε στις οικοδομές, που σε ένα μεγάλο ποσοστό, της τάξης του 50%, απασχολούν μετανάστες εργάτες, κύρια Αλβανούς.
Η παρέμβαση αυτή συσπείρωσε αρκετούς εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΑ, η οποία δεν ολοκληρώθηκε σε πορεία, αφού οι «ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ» ξέμειναν από την… τάξη των εργαζόμενων.