Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Απρ 2008

Γυρίζουμε την πλάτη στη ΔAΠ και ΠAΣΠ

Φοιτητικές-Σπουδαστικές εκλογές 9 Απρίλη

Στις 9 Απρίλη οι φοιτητές και σπουδαστές, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις του συστήματος μέσα στις σχολές, στις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Γιατί η πολιτική τους στέφεται ενάντια στα δικαιώματά μας στις σπουδές, την δουλειά και τις ελευθερίες.
Η ΔΑΠ είναι η δύναμη εκείνη που στάθηκε απέναντι στις αποφάσεις των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων 2006-2007. Είναι η παράταξη που προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο να σπάσει το μέτωπο των καταλήψεων και διαδηλώσεων ενάντια στο νόμο-πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16, ερχόμενη σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών-σπουδαστών. Είναι η δύναμη που έχει στο πρόγραμμά της όλες τις αντιδραστικές πολιτικές που εφαρμόζουν τόσα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι η παράταξη που προτείνει και υποστηρίζει το νέο νόμο-πλαίσιο, την αξιολόγηση, τις διαγραφές των φοιτητών, την κατάργηση του ασύλου, την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και την κατάργηση της δωρεάν παιδείας. Αποτελεί στήριγμα των ιμπεριαλιστών. Προσπαθεί να καλύψει τους πολέμους τους και το αιματοκύλισμα των λαών με το μανδύα των δήθεν ανθρωπιστικών και ειρηνευτικών αποστολών. Στηρίζει την πολιτική του κεφαλαίου, την επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας. Είναι η παράταξη που στηρίζει και προωθεί τον ατομισμό σε αντίθεση με τη συλλογικότητα. Προσπαθεί να μετατρέψει τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους σε χειροκροτητή της κυβερνητικής πολιτικής, να αντικαταστήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλόγων από την ατομική εκπροσώπηση στη συνδιοίκηση. Στις φετινές εκλογές, η ΔΑΠ ιεραρχεί το ζήτημα του προχωρήματος της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης. Η ΔΑΠ θα χρησιμοποιήσει κάθε ψήφο για την εφαρμογή της πολιτικής που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματά μας. Στις εκλογικές αφίσες της προπαγανδίζει την εφαρμογή της αξιολόγησης και της αντιμεταρρύθμισης (δίνοντας έμφαση στο πρακτικό προχώρημα του νόμου-πλαίσιο), η εκλογική της προπαγάνδα έχει σαν στόχο να κάμψει κάθε αντίσταση προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος-πλαίσιο. Oπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση τους γραφείου τύπου της ΔΑΠ: «Το αποτέλεσμα των εκλογών θα σφραγίσει καταληκτικά την εφαρμογή και συνέχιση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διατηρώντας όλο το προηγούμενο διάστημα στάση συνέπειας και υπευθυνότητας, θα απευθυνθεί σε όλους εκείνους τους φοιτητές που επιδιώκουν την εφαρμογή και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης». Σκοπεύει λοιπόν η ΔΑΠ να «δώσει» τις ψήφους στην κυβέρνηση για να προχωρήσει την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο. Για αυτόν τον λόγο, εκτός από τα παραπάνω, χρησιμοποιεί ακόμα και γενικόλογες τοποθετήσεις προκειμένου να ψαρέψει ψήφους στα θολά.
Αντίστοιχα η ΠΑΣΠ, όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει παίξει το ρόλο του δούρειου ίππου για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Δε διαχωρίστηκε κάθετα με τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια και την αλλαγή του άρθρου 16, παρά μόνο με τρόπο που ήθελε να συσκοτίσει τα πράγματα. Η ΠΑΣΠ είναι υπερασπιστής όπως και η ΔΑΠ όλων των κατευθύνσεων της Ε.Ε., όπως είναι η υπεροδηγία για τα ΚΕΣ. Κάθε φορά όμως προσπαθεί να ντύσει και να εξωραΐσει την πολιτική του συστήματος. Για αυτόν το λόγο επιλέγει την τακτική του αποπροσανατολισμού και της «αγωνιστικής» φρασεολογίας. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν ευνόησε τις κινητοποιήσεις. Αντίθετα, εν μέσω φοιτητικών κινητοποιήσεων προπαγάνδιζε τις «ανοιχτές» σχολές. Ακόμα και σήμερα αποφεύγει να μιλάει για το επίδικο ζήτημα στην εκπαίδευση. Δηλαδή για το αν θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα ο νόμος-πλαίσιο ή όχι. Αλλά συνεχίζει να στρέφει τη συζήτηση σε γενικόλογες τοποθετήσεις, όπως είναι το «πάθος για αλλαγή» κ.τ.λ..