Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

25 Απρ 2008

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για μια Ταξική Πρωτομαγιά στην ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση

Έναν και πλέον αιώνα μετά την ηρωική εξέγερση των εργατών του Σικάγο οι εργαζόμενοι σ´όλο τον κόσμο, βλέπουν το «κοινωνικό ρολόι» να γυρνά πολύ πίσω. Το 8ωρο, το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, η σταθερή εργασία, κατακτήσεις των «Μάηδων» των εργατικών αγώνων βρίσκονται υπό καθεστώς αμφισβήτισης και σταδιακής κατάργησης.

Συντάξεις πείνας στα 68, γενίκευση της επισφαλούς ελαστικής εργασίας, εξοντώτικα ωράρια είναι πλέον η καθημερινότητα των εργαζομένων. Η ανεργία καλπάζει καθώς τα εργοστάσια στην Θεσσαλονίκη κλείνουν το ένα μετά το άλλο (ΒΙΑΜΥΛ,Siemens), ενώ οι νέοι,πτυχιούχοι και μη, αναμένουν στις ουρές του ΟΑΕΔ ένα πρόγραμμα stage για να βρουν μια ανασφάλιστη απασχόληση. Η ακρίβεια φουντώνει, η λιτότητα έχει γίνει ακλόνητο καθεστώς με τους εργαζόμενους να σηκώνουν τα βάρη της δημοσιονομικής πειθαχίας χωρις αναβολικά και ντόπες! Η φορολογία αντίθετα των επιχειρήσεων μειώνεται, την ίδια στιγμή που η δημόσια περιουσία (από τον ΟΤΕ μέχρι τα λιμάνια) χαρίζεται στο κεφάλαιο που βλέπει τα κέρδη του να εκτοξεύονται.

Η οργή ξεχείλισε…

Απέναντι σε αυτά, οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων βγήκαν στο προσκήνιο, η οργή ξεχείλισε και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι πλημμύρισαν τους δρόμους στη μάχη του ασφαλιστικού. Μέσα σε 3 μήνες έγιναν οι περισσότερες και πιο σκληρές απεργίες των τελευταίων χρόνων (ΔΕΗ, ΟΤΑ, ΟΛΘ, τράπεζες, δικηγόροι κ.α.). Αλλά την ίδια στιγμή ο υποταγμένος συνδικαλισμός έδειξε τα όρια του για άλλη μια φορά. Κορύφωσαν τις κινητοποιήσεις με μια 3ωρη στάση εργασίας(!) και μετέτρεψαν τους αγώνες σε δημοψηφίσματα πολιτικής σκοπιμότητας. Πριν ακόμα ψηφιστεί ο νόμος η ΓΣΕΕ δεν δίστασε να υπογράψει χωρίς ντροπή το περίφημο 1 ευρώ αυξηση την ..ημέρα.

Πρόσφεραν δύο χρόνια εργασιακής ειρήνης

…στους εργοδότες που θησαυρίζουν. Επιδιώκουν να μην υπάρξει κανένα ρήγμα στην κυρίαρχη πολιτική. Γι’αυτό μιλούν σαν τον Αλογοσκούφη για τις «αντοχές της οικονόμιας» και την «ανταγωνιστικότητα», λες και είναι εκπρόσωποι του ΣΕΒ. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ που μαζί με τον ΣΥΝ «κυβερνούν» τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, έχει εφαμόσει την ίδια πολιτική. Η νέα φάση της αντεργατικής επίθεσης που έρχεται θα λέγεται «αλλαγή των εργασιακών σχέσεων» και προβλέπει μεταξύ άλλων απελευθέρωση απολύσεων χωρίς αποζημίωση, έχει την υπογραφή μιας επιτροπής σοφών με επικεφαλής τον πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κουκιάδη. Είναι η συνέχεια μιας οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσαν και όλες οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις στην Ευρώπη με τα γνωστά αποτελάσματα.

Σε αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να απαντήσει το ΠΑΜΕ, καθώς διαλέγει τον δρόμο της απομόνωσης, αρνείται κάθε μορφή κοινής δράσης με άλλα σωματεία, αντιμετωπίζει τις κινητοποιησείς ως μοχλό πολιτικής καταγραφής και εκλογικής ενίσχυσης οδηγόντας έτσι στην ηττοπάθεια

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΙΩΣ!

Είναι καιρός να πάρουμε την υπόθεση των αναγκών και των δικαιωμάτων στα χέρια μας. Στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις γενικές συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα να οργνώσουμε συντονισμένα και από τα κάτω τους αγώνες ενάντια στην πολιτική ΝΔ-ΕΕ-ΣΕΒ, αγώνες μαζικούς, διαρκείας, ανυποχώρητους, νικηφόρους!

Με σωματεία που θα λειτουργούν δημοκρατικά και ανοιχτά σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι νέες εργασιακές σχέσεις. Κόντρα στις εργοδοτικές - γραφειοκρατικές διοικήσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Να ακυρωθεί η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, να δοθεί αποφασιστικά η μάχη για τη διεύρυνση τους.

Ανατροπή της Σύμβασης της δίχρονης εργασιακής ειρήνης. Να ζούμε από ένα μισθό-σύνταξη-επίδομα ανεργίας. Να κερδίσουμε τη μάχη για το ωράριο και τις συνθήκες δουλειάς: μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με συνεχόμενο ωράριο. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος, «ελαστiκός»… .

Να καταργηθεί ο νόμος Πετραλιά-ΝΔ και όλοι οι νόμοι και ρυθμίσεις ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση που ψήφισσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όχι στο πόρισμα Κουκιάδη, τις ιδιωτικοποιήσεις, την αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος. Όχι σε ευρωσυνθήκη, ΟΝΕ και ΕΕ.

Δημόσια, πλήρης και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια και ασφάλιση για όλους

Ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση

Καμάρα - 10 πμ

Πρωτοβουλία για μια ταξική Πρωτομαγιά 2008