Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Απρ 2008

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΓΣΕΕ-ΣΕΒ!

Για τέσσερις μήνες οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα έδωσαν ένα πρωτόγνωρο αγώνα αντίστασης στην αντιασφαλιστική επιδρομή του κεφάλαιου και της κυβέρνησής του. Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις απέδειξαν ότι οι διαθέσεις της εργατικής τάξης είναι ριζικά αντίθετες με την αντεργατική πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της αφαίρεσης δικαιωμάτων και της καταστολής, που εφαρμόζουν οι αστικές κυβερνήσεις χρόνια τώρα.
Ο αγώνας αυτός για το δικαίωμα στην ασφάλιση, οι μαζικές και μαχητικές πανεργατικές απεργίες, οι απεργίες διαρκείας σε ΔΕΗ, ΟΤΑ και τράπεζες, στρίμωξαν την κυβέρνηση και το σύστημα γενικότερα, γι’ αυτό και αντιμετωπίστηκαν με την αστυνομική και δικαστική τρομοκρατία.
Οι εργαζόμενοι έδειξαν τη διάθεσή τους να παλέψουν και να νικήσουν. Αυτοί που έβαλαν ταφόπλακα στους αγώνες ήταν οι υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ενώ οι εργαζόμενοι αναζητούσαν τρόπους για να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα, οι ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ανακάλυπταν «νέες μορφές αγώνα» με δημοψηφίσματα και προσφυγές στα δικαστήρια για να αποπροσανατολίσουν και να εκτονώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων. Ταυτόχρονα, υπέγραψαν νέα γενική συλλογική σύμβαση λιτότητας με τους εκπροσώπους του κεφάλαιου. Μια συμφωνία που υπογράφτηκε πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων και αποτελεί καθαρή πρόκληση.
Προσπαθούν, από διάφορες πλευρές, να μας πείσουν ότι η νέα συλλογική σύμβαση είναι καλή για τους εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα η αύξηση που προβλέπει για το 2008 είναι 4,48% (ένα ευρώ την ημέρα!) και για το 2009 μόλις 3,7%. Και όλα αυτά με τον επίσημο (και πλασματικό) πληθωρισμό στο 4,4%! Την ίδια στιγμή, η επιδρομή της ακρίβειας με τις αυξήσεις σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης για τη λαϊκή οικογένεια έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις, ενώ τα κέρδη του κεφάλαιου εκτινάσσονται στα ύψη.
Η νέα γενική συλλογική σύμβαση της λιτότητας αφορά χιλιάδες εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους, αφορά όλους τους νέους εργαζόμενους της «ανειδίκευτης» εργασίας. Ταυτόχρονα, αποτελεί τον «οδηγό» για την υπογραφή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα.
Το παραμύθι των «πραγματικών αυξήσεων» στους μισθούς και τα μεροκάματα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του ακόμα και με δικά τους στοιχεία. Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, από το 1995 έως το 2005 το πραγματικό εισόδημα που αντιστοιχούσε στον κατώτατο μισθό μειώθηκε κατά 20%, τη διετία 2006-2007 «αυξήθηκε» κατά 0,2% και για την διετία 2008-2009 κανείς δεν ξέρει τι να υπολογίσει μιας και ο καλπασμός τόσο του επίσημου αλλά κυρίως του πραγματικού πληθωρισμού με τον οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι, δεν έχει «οροφή».
Η πάλη ενάντια στην λιτότητα, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, αποτελεί όχι απλά μονόδρομο για τους εργαζόμενους αλλά, για μεγάλα τμήματά τους, όρο επιβίωσης. Η πάλη αυτή δεν μπορεί παρά να έχει σαν συνολικό στόχο την αντίσταση στην αντεργατική επιδρομή κυβέρνησης και κεφάλαιου με στόχο την ανατροπή της.
Οι εργαζόμενοι στηριγμένοι στις δικές τους δυνάμεις, την οργάνωση, τον συντονισμό και την αλληλεγγύη μπορούν να πετύχουν νίκες! Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποτινάξουν την καταθλιπτική κυριαρχία των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια. Σε μία τέτοια κατεύθυνση είναι απαραίτητο να δραστηριοποιηθούν, και να δράσουν από κοινού όλες οι ταξικές δυνάμεις στους χώρους δουλειάς. Με ένα πλαίσιο δράσης και στόχους πάλης που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων, στο σημερινό επίπεδο οργάνωσης και πολιτικής συγκρότησης του εργατικού κινήματος, που δεν θα απογειώνεται και δεν θα διαχωρίζεται, αλλά θα γειώνεται και θα συσπειρώνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εργαζόμενων σε ένα ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ικανό να απαντήσει αποφασιστικά στην επίθεση, ικανό να βάλει στην άκρη τους εργατοπατέρες, ικανό να νικήσει.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ – ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ!

Ταξική Πορεία