Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Απρ 2008

Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στο Ηράκλειο

Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και ο ρόλος της Αριστεράς» πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 4 Απριλίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας.
Στην κεντρική τοποθέτηση ο εισηγητής έκανε εκτενή αναφορά στις διεθνείς εξελίξεις. Επικεντρώθηκε στην καταγγελία της προσπάθειας των Αμερικάνων να στήσουν νέα προτεκτοράτα στα Βαλκάνια, που απειλεί να ματοκυλίσει εκ νέου τους λαούς της περιοχής. Στην ανάγκη συγκρότηση ενός μαζικού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, του μόνου που μπορεί να βάλει φρένο στις αρνητικές εξελίξεις.
Αναφέρθηκε, επίσης, στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στα λαϊκά συμφέροντα με αιχμή την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση. Επισημάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι έδειξαν τις διαθέσεις τους να αντιπαλέψουν το αντιασφαλιστικό τερατούργημα με τη μαζική συμμετοχή στις 24 ώρες αλλά και τις κλαδικές απεργίες που προκυρήχτηκαν Οτι ήταν σημαντικό και μπορούσαν να υπάρξουν νίκες, αλλά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μπλόκαραν τις αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου.
Τέλος, εκτενής αναφορά έγινε για την Αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή μας, η μόνη που μπορεί να μπολιάσει με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά τους λαϊκούς αγώνες του σήμερα.
Στην εκδήλωση συμμετείχε αρκετός κόσμος που ήρθε να ακούσει τις απόψεις μας. Παλιοί φίλοι αλλά και νεολαίοι. Επίσης, συναγωνιστές που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό». Μετά την εισήγηση ακολούθησε ένας πλούσιος διάλογος και τοποθετήσεις που κατέδειξαν ότι αρκετός κόσμος προβληματίζεται και αναζητά λύσεις. Που δε βολεύεται στις διεξόδους που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.