Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Απρ 2008

Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στο Βόλο

Την Τετάρτη 16 Απρίλη, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Παπαστράτος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ) με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και ομιλητή τον σ. Ηλία Καμαρέτσο, μέλος του Καθοδηγητικού Οργάνου. Η συζήτηση που επακολούθησε ήταν ιδιαίτερα ζωντανή, καθώς υπήρξαν παρεμβάσεις τόσο από εκπρόσωπο της ΑΚΟΑ, όσο και από άλλους συμμετέχοντες.
Η κεντρική ομιλία, οι παρεμβάσεις και οι ερωτήσεις αγκάλιασαν ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων, από τις διεθνείς εξελίξεις, τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους κινδύνους για τους λαούς, μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια με τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και από τις εξελίξεις στη χώρα με την επίθεση κεφάλαιου και κυβέρνησης στον εργαζόμενο λαό, μέχρι το ζήτημα της Αριστεράς.
Τα ερωτήματα και η πλούσια συζήτηση, από την οποία δεν έλειψε και η αντιπαράθεση, αναδεικνύουν την ανάγκη το ΚΚΕ(μ-λ) να απευθυνθεί όσο μπορεί πιο πλατιά τόσο στους αριστερούς ανθρώπους, όσο και στους εργαζόμενους και τη νεολαία, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη το πολιτικό και ιδεολογικό ξεκαθάρισμα και μάλιστα σε κομβικά ζητήματα, όπως ποια είναι η διαφορά των προτάσεων στο σύστημα που κάνουν οι ρεφορμιστές και των αιτημάτων πάλης των εργαζόμενων, πώς πρέπει να απαντηθεί η πραγματική ανάγκη της ανασυγκρότησης και της ενότητας της Αριστεράς, η ανάγκη του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα στη σημερινή περίοδο, η απάντηση στον εθνικισμό και τον σωβινισμό των αστικών τάξεων.
Στο τέλος της εκδήλωσης συμφωνήθηκε από τους περισσότερους η ανάγκη της συνέχισης της πάλης ενάντια στην καταιγίδα των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, μέσα από την κοινή δράση για την οποία σημαντικοί όροι έχουν οικοδομηθεί στο Βόλο.