Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Απρ 2008

Αγωνιζόμαστε στις μάχες του σήμερα, προετοιμαζόμαστε για τις μάχες του αύριο!

Το Σάββατο 5 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ (μ- λ) με θέμα: «Χωρίς αυταπάτες στους δρόμους της ταξικής πάλης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αφενός η ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών με κεντρικό ζήτημα τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια (ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, ένταξη Αλβανίας και Κροατίας στο ΝΑΤΟ, το θέμα του ονόματος της FYROM). Εξελίξεις που θέτουν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο την εύφλεκτη περιοχή των Βαλκανίων και ενέχουν τον κίνδυνο να καταστούν οι λαοί της περιοχής κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.
Παράλληλα, στο εσωτερικό της χώρας οι εργαζόμενοι βγαίνουν από τη μάχη του ασφαλιστικού, μια μάχη που εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία έδωσαν με γενναιότητα παρά την παντελή έλλειψη πολιτικής και συνδικαλιστικής στήριξης από τις ηγεσίες των κυρίαρχων κομμάτων, αστικών και ρεφορμιστικών, αλλά και των αντίστοιχων συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατ. Κέντρα κ.α).
Και μέσα σ’ όλο αυτό το κλίμα άνοιξε, με την υποκίνηση των ΜΜΕ και των γκάλοπ, το ερώτημα για το ρόλο της Αριστεράς, την κρίση του δικομματισμού ως πολιτικού συστήματος και την «κυβερνητική πρόταση» που μπορεί να αρθρώσει η Αριστερά στη σημερινή συγκυρία.
Τα θέματα αυτά αποτέλεσαν και τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε η τοποθέτηση του σ. Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος υπήρξε κεντρικός ομιλητής και ανέλαβε να παρουσιάσει τις πολιτικές θέσεις και τις εκτιμήσεις της οργάνωσης για την περίοδο που διανύουμε. Η εισήγησή του είχε τόσο το χαρακτήρα απολογισμού των μέχρι σήμερα κινητοποιήσεων και της στάσης που κράτησαν οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις αλλά και το ίδιο το ΚΚΕ (μ-λ) όσο και ανάδειξης των καθηκόντων που ανοίγονται μπροστά μας από δω και μπρος (παραπέρα ενδυνάμωση του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού μετώπου, δυνάμωμα του μετώπου αντίστασης των εργαζομένων στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο, κυβέρνηση, εργοδότες).
Η τοποθέτησή του (δημοσιεύεται παρακάτω) αποτέλεσε το έναυσμα για να ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις συντρόφων και συναγωνιστών που αφορούσαν τόσο τις εξελίξεις στα Βαλκάνια όσο και το ρόλο της Αριστεράς και τις δυνατότητες κοινής δράσης. Ξεχώρισε η τοποθέτηση της σ. Τασούλας Γκενίδου η οποία μετέφερε την προσωπική εμπειρία της από τον εργασιακό και συνδικαλιστικό της χώρο ως μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενός σωματείου που διακρίθηκε στους απεργιακούς αγώνες του τελευταίου διαστήματος.