Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

25 Απρ 2008

Ανακοίνωση για την επίθεση στην κατάληψη του ΙΚΑ στην Λάρισα

Μέρες τώρα μεθοδεύονταν η προσπάθεια να χτυπηθεί η κατάληψη ομάδας νεολαίων στο εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια παλιό κτίριο του ΙΚΑ .
Η κατάληψη αυτή λειτούργησε το τελευταίο διάστημα σαν χώρος ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας νέων της πόλης.
Σήμερα με πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση τα ΜΑΤ εισέβαλαν στις 6.00 πμ στο χώρο «για να τους πιάσουν κυριολεκτικά στον ύπνο», συνέλαβαν επτά νεολαίους χωρίς ένταλμα σύλληψης στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα επικοινωνίας με δικηγόρους.
Σαν κοινούς εγκληματίες τους οδήγησαν στην σήμανση τους και τους έσυραν με χειροπέδες στα δικαστήρια με την αστεία κατηγορία της «παρεμπόδισης της ομαλής λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας του ΙΚΑ» !!!
Αξίζει να θυμηθούμε ότι στο κτίριο αυτό που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πέντε χρόνια, όλο αυτό το διάστημα οι εγκαταστάσεις κλιματισμού λειτουργούσαν ανελλιπώς, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις είχαν μόνιμη διαρροή χωρίς κανένας ποτέ να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον επιδείχθηκε από τους ¨αρμόδιους¨ μόλις τη τρίτη ημέρα που ο χώρος τελούσε υπό κατάληψη όταν ταυτόχρονα έγινε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού
Απ΄ ότι φαίνεται κάποιους ενόχλησε η κατάληψη γιατί για πρώτη φορά στην πόλη διεκδικείται το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα να λειτουργούν δημόσιοι χώροι ανοιχτοί στην κοινωνία και την νεολαία.
Κάποιοι επίσης ενοχλήθηκαν γιατί η κατάληψη ανέδειξε το πρόβλημα του κτιρίου του ΙΚΑ που θέλουν να κουκουλώσουν για τους γνωστούς λόγους.
Ενοχλήθηκαν γιατί τους χαλάει την εικόνα της ¨καθωσπρέπει¨ πόλης ενόψει των Μεσογειακών αγώνων.
Τέλος κάποιοι άλλοι ενοχλήθηκαν γιατί αποτελούσε μια νεολαίικη δράση που δεν μπορούν να ελέγξουν και να ποδηγετήσουν.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την συντονισμένη αυταρχική και τρομοκρατική επίθεση των δυνάμεων καταστολής και των πολιτικών εμπνευστών τους.
Σημαντικές ευθύνες βαρύνουν το Δήμαρχο της πόλης που συμμετείχε στην προσπάθεια ασκώντας εκβιαστικές πιέσεις και τρομοκρατία.
Δυστυχώς αυτή η ενέργεια ενισχύθηκε από ανακοινώσεις των προηγούμενων ημερών από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο οι οποίες στοχοποιούσαν την κατάληψη δημιουργώντας έτσι άλλοθι για την καταστολή της.
Είμαστε αλληλέγγυοι σε οποιαδήποτε συλλογικότητα διεκδικεί ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους με την λογική της ανοικτής και δημιουργικής τους αυτοδιαχείρισης.
Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης μιας τέτοιας πολιτικής πρακτικής και δράσης απαιτώντας ταυτόχρονα να μη απαγγελθεί καμιά κατηγορία στους νέους που συνελήφθηκαν. Διεκδικούμε το δικαίωμα χρήσης από τις συλλογικότητες της πόλης των δημόσιων χώρων

Κίνηση Αριστερών Ριζοσπαστών Λάρισας - Κ.Α.Ρ.ΛΑ.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Α.Κ.Ο.Α.

Αριστερή Παρέμβαση Τυρνάβου

Αντεξουσιαστική Κίνηση Λάρισας

Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα – κίνηση Βόλου

ΚΚΕ (μ – λ)

ΝΑΡ

Κ.Ο.Ε.

ΕΝΑΝΤΙΑ