Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Απρ 2008

Κινητοποίηση στη Δραπετσώνα

Πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Δραπετσώνας την Κυριακή 13 Απρίλη πορεία την οποία είχε καλέσει η Πρωτοβουλία Αγώνα για Ενιαίο Αλσος. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα μαζική παρέμβαση σε απόπειρα του δήμου να οργανώσει ημερίδα με στόχο τη «συζήτηση» για την εμπορική εκμετάλλευση της περιοχής των Λιπασμάτων. Η παρέμβαση οδήγησε σε διακοπή της ημερίδας.
Τον τελευταίο καιρό διάφορα κέντρα (δήμος, εργολάβοι, εφοπλιστικό κεφάλαιο) μεθοδεύουν την τσιμεντοποίηση και την εμπορική εκμετάλλευση της περιοχής των Λιπασμάτων, μιας μεγάλης περιοχής πάνω από τη θάλασσα, που θα μπορούσε να γίνει ένα ενιαίο άλσος που τόσο χρειάζονται οι δημότες των λαϊκών δήμων του Πειραιά.
Στην Κυριακάτικη διαδήλωση, που πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της Δραπετσώνας και κατέληξε στο χώρο των Λιπασμάτων, συμμετείχαν πάνω από 150 πολίτες της Δραπετσώνας αλλά και μέλη κινήσεων και οργανώσεων της Αριστεράς.

Ακολουθεί απόσπασμα από το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αγώνα για Ενιαίο Αλσος:
«Σήμερα, 9 χρόνια μετά το κλείσιμο του εργοστασίου των Λιπασμάτων και ενώ παραμένουν ζωντανές οι μνήμες των διαρροών θεϊκού οξέος και αμμωνίας, οι απανταχού αναπλαστές και διαχειριστές της ζωής μας συνεχίζουν την τσιμεντοποίηση στο όνομα της “ανάπλασης” (εφοπλιστικό security city, ναυτιλιακά γραφεία, εμπορικά κέντρα, πολυτελείς μαρίνες ελλιμενισμού κ.λπ.).
Η τσιμεντοποίηση της περιοχής είναι προ των πυλών. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.
Δεν θα παζαρέψουμε την ποιότητα της ζωής μας για τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών, των πολυεθνικών εταιρειών και τα μικροοφέλη των τοπικών παραγόντων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα – Η παραλία μας ανήκει.
Ούτε μια σπιθαμή γης στο κεφάλαιο – Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλη την περιοχή της σχεδιαζόμενης ανάπλασης.
Ενιαίο άλσος τώρα!»