Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Απρ 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια που συνδιοργάνωσαν το ΚΚΕ(μ-λ), το ΜΛ-ΚΚΕ, η ΚΟ Ανασύνταξη, το ΕΚΚΕ και η ΟΚΔΕ. Η μαζικότητα της κινήθηκε στα αναμενόμενα για τα μέτρα της συγκυρίας, τη συστηματική υποτίμηση του ζητήματος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την επίσημη αριστερά αλλά και από τις οργανώσεις που τελικά δεν συνυπέγραψαν το κάλεσμα.
Στο πλαίσιο αυτό, η κουβέντα που ακολούθησε βοήθησε στο να αναπτυχτεί ένας γόνιμος προβληματισμός για τη θέση του κινήματος στη σύγχρονη συγκυρία στα Βαλκάνια, θέση που όπως αποδείχτηκε από την κουβέντα δεν είναι και τόσο προφανής για ορισμένους.
Από όλες τις πλευρές επισημάνθηκε η σημασία της ιμπεριαλιστικής ανάμιξης στα Βαλκάνια και η ανάγκη απάντησης από την πλευρά των λαών, όπως επίσης και το γεγονός ότι η ανάμιξη αυτή αξιοποιεί τον εθνικισμό και τον τυχοδιωκτισμό των αστικών τάξεων στα Βαλκάνια. Δεν ήταν τόσο προφανής ωστόσο η στάση απέναντι στη δημιουργία του «ανεξάρτητου κράτους» του Κοσσυφοπεδίου, όπως επίσης και γύρω από το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Γύρω από αυτά τα ζητήματα εκδηλώθηκαν απόψεις που κατά την άποψή μας στην προσπάθεια να ξεφύγουν από τον ελληνικό εθνικισμό, καταλήγουν να υιοθετούν πλευρές άλλων εθνικισμών, γεγονός που με τη σειρά του αδυνατίζει την αντίσταση στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Από την πλευρά μας κατατέθηκε επίσης πρόταση για διοργάνωση διαδήλωσης τις αμέσως επόμενες μέρες και κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ, που όμως δεν έγινε δεκτή από τους συνδιοργανωτές.