Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Απρ 2008

Εμπρησμός της κατάληψης του κτήματος Πραπόπουλου

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Φασιστικού τύπου επίθεση που χαρακτηρίστηκε από κλοπή του σκληρού δίσκου υπολογιστή και εμπρησμό, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί η οροφή και ο πάνω όροφος του κτιρίου του κτήματος Πραπόπουλου δίπλα στη Ρεματιά, στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 25ης του Μάρτη, από 3 άγνωστα άτομα που πρόλαβαν να διαφύγουν.
Το εγκαταλελειμμένο νεοκλασικό κτίριο και το κτήμα Πραπόπουλου έχει καταληφθεί και καθαριστεί εδώ και ενάμιση χρόνο από πρωτοβουλία νεολαίων, που απάντησαν με τον τρόπο αυτό στα σχέδια αξιοποίησης–τσιμεντοποίησης του «φιλέτου» αυτού, που δρομολογούνταν. Στο χώρο της κατάληψης πραγματοποιούνται συχνά διάφορες πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Πέρα απ’ τις όποιες ενστάσεις μπορεί να έχουμε σχετικά με λογικές δημιουργίας «αυτοδιαχειριζόμενων νησίδων» στο σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης, θεωρούμε πως τέτοιου τύπου φασιστικές επιθέσεις που εντάσσονται μέσα στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης, που αποτελούν συνέχεια ενός μπαράζ επιθέσεων σε στέκια συλλογικοτήτων, σωματεία εργαζομένων, σπίτια μεταναστών, χώρους νεολαίας κ.ο.κ. απαιτούν τη μαζική και αποφασιστική καταγγελία και εναντίωση.
Ταυτόχρονα, η ανάγκη σύνδεσης ακόμα και τέτοιων εγχειρημάτων με τους κατοίκους της περιοχής και τα προβλήματά τους σε λογική αντίστασης τίθεται εκ των πραγμάτων. Η επίθεση είχε σα στόχο όχι μόνο τους συμμετέχοντες στην κατάληψη, αλλά και τους κατοίκους που θα θελήσουν να εναντιωθούν στα σχέδια της τοπικής και κεντρικής εξουσίας, τις συλλογικότητες και όλους όσους αντιστέκονται.
Την Τρίτη 25/3 πραγματοποιήθηκε στο κτήμα συνέλευση που αποφάσισε μαζική παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου για την Τετάρτη 26/3 και πορεία το Σάββατο 29/3 το μεσημέρι.
Καταγγελία για την επίθεση κυκλοφόρησαν οι Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις Χαλανδρίου και η δημοτική συνεργασία «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου».

Η πορεία του Σαββάτου 29/3

Με συμμετοχή 500 διαδηλωτών, η πορεία ξεκίνησε από το κτήμα Πραπόπουλου, διέσχισε τους δρόμους του Χαλανδρίου και πέρασε από το αστυνομικό τμήμα και το δημαρχείο. Θετική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που ρωτούσε να μάθει περισσότερα. Δεν έλειψε βέβαια η παρουσία των ΜΑΤ.