Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Ιαν 2010

ΟΛΜΕ – ΔΟΕ: Συνελεύσεις το Γενάρη για 24ωρη απεργία το Μάρτη!

Εκπαιδευτικοί

Ολοι στην απεργία στις 10 Φλεβάρη


Ενώ η επίθεση στους δημόσιους υπαλλήλους -και ανάμεσά τους και στους εκπαιδευτικούς- περιμένει τις ιδιαίτερες συγκεκριμενοποιήσεις, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες κάλεσαν τις μέρες αυτές σε γενικές συνελεύσεις με εισήγηση για 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 8 Μάρτη. Η επιλογή αυτή δείχνει τον πολιτικό προσανατολισμό αποκλιμάκωσης που χαρακτηρίζει τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες. Πιο συγκεκριμένα:
Η επιλογή της Δευτέρας ως απεργιακή μέρα δημιουργεί κλίμα «τριήμερου» και απομαζικοποιεί την απεργιακή διαδήλωση, της οποίας η επιτυχία έχει ιδιαίτερη σημασία – ίσως μεγαλύτερη και από τα νούμερα απεργιακής συμμετοχής.
Η χρονική απόσταση από την απεργία της 10 Φλεβάρη δε δημιουργεί κλίμα απεργιακής συνέχειας και αντικειμενικά ενισχύει τις –προσχηματικές ή ειλικρινείς- κριτικές των εκπαιδευτικών για 24ωρη τουφεκιά.
Με δεδομένο ότι φέτος το Πάσχα είναι νωρίς, η όποια συνέχεια θα δοθεί για μετά το Πάσχα, που το κλίμα στα σχολεία είναι κλίμα προεξεταστικό (στη Β’Βάθμια) ή τέλους χρονιάς (στην Α’Βάθμια).

Είναι φανερό ότι οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες για μια ακόμα χρονιά κάνουν ότι μπορούν για να μην μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους στη αντεργατική καταιγίδα που είναι σε εξέλιξη. Συνέπεια αυτής της αποσυγκρότησης, και της αφερεγγυότητας των συνδικαλιστικών ηγεσιών ήταν και το γεγονός της έλλειψης μαζικότητας στις γενικές συνελεύσεις. Το θετικό πάντως είναι ότι την ίδια στιγμή όλα δείχνουν ότι η απεργία στις 10 Φλεβάρη θα έχει επιτυχία καθώς οι εκπαιδευτικοί δε δείχνουν διατεθειμένοι να γίνουν –ως κομμάτι των εργαζομένων συνολικά- και πάλι θυσία στο βωμό των «αναγκαιοτήτων» του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών έθεσαν το πολιτικό τους πλαίσιο που είχε ως βασικά χαρακτηριστικά την αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα των κατευθύνσεων του λεγόμενου «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», την προβολή των αγώνων ως το μόνο τρόπο να ανασχεθεί η επίθεση και την ανάγκη πρωτοβουλιών και συγκρότησης απεργιακών επιτροπών με στόχο την πλατύτερη δυνατή συμμετοχή εκπαιδευτικών στις διαδικασίες του κινήματος.
Ως πρόγραμμα δράσης πρότειναν 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Φλεβάρη με συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα που θα δώσουν κατευθύνσεις για νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Την πρόταση δεν υποστήριξε καμία από τις δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά με αιτιολογήσεις από μηδενικές έως εξώφθαλμα ανεπαρκείς και προσχηματικές.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις, πάντως, θα στηρίξουν παντού τη λειτουργία απεργιακών επιτροπών για την απεργία στις 10 Φλεβάρη και θα πάρουν πρωτοβουλίες στους συλλόγους που παρεμβαίνουν για να μην υπάρξει κενό ενός μήνα (από 10 Φλεβάρη στις 8 Μάρτη) στις κινητοποιήσεις.
Εκδηλώσεις – συζητήσεις

Αθήνα: Κρίση και εκπαίδευση
Η εκπαίδευση στο φόντο των κρίσιμων κοινωνικών εξελίξεων και της επίθεσης – Πώς απαντάμε;
Συζήτηση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών στο βιβλιοπωλείο καφέ «Εκτός των Τειχών» στην οδό Γραβιάς 10-12 στην Αθήνα. Σάββατο 30/1/2010, 6.30 μμ


Μαγνησία
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ σας προσκαλεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00, στο Δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», για την προβολή του πολύ ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου «Η ζωή στους βράχους»