Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Ιαν 2010

Ανανεωμένο το στέκι νεολαίας «Σφεντόνα»


Την Τετάρτη 27/1 το στέκι νεολαίας «Σφεντόνα» πραγματοποίησε με επιτυχία την ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση για το αγροτικό ζήτημα και τις εξελίξεις στο χώρο των αγροτικών κινητοποιήσεων, φιλοξενώντας τον αγρότη, συνδικαλιστή Χρήστο Μπενέκη εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας.

Το μπλόκο της Νίκαιας πρωτοστατεί στις τρέχουσες δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών και, όντας το μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας, προσπαθεί να αναδείξει αταλάντευτα τα πολιτικά ζητήματα με κύριο άξονα τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο αγρότης σήμερα. «Η κυβέρνηση αρνείται να βάλει το χέρι στην τσέπη», τόνισε ο Χ. Μπενέκης, «προσπαθεί να χειραγωγήσει τον αγώνα μας στήνοντας Πανελλαδικές Επιτροπές εν μια νυκτί και καλώντας σε στημένους διαλόγους, αλλά ο αγροτικός κόσμος το γνωρίζει αυτό, δεν πέφτουμε στην παγίδα», συμπλήρωσε. Με μια σύντομη ανάλυση σκιαγράφησε το πώς η πολιτική των επιδοτήσεων, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των παραγόμενων προϊόντων που επέβαλλε η ΕΕ στη χώρα, αποξένωσε τον αγρότη απ’ την παραγωγή, βάθυνε την εξάρτηση της χώρας και έφερε σε αδιέξοδο το ένα δέκατο του πληθυσμού. «Από τα 500 εκατομμύρια που δόθηκαν πέρσι και τον τρόπο που διανεμήθηκαν, οι δυνατοί έγιναν δυνατότεροι και οι μικροί πήραν ψίχουλα» ξεκαθάρισε ο κ. Μπενέκης. Οταν ερωτήθηκε για το μέλλον των κινητοποιήσεων απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Ο αγώνας κλιμακώνεται. Δεν πτοούμαστε από τους εκβιασμούς και τις συκοφαντίες, αυτά τα αναμέναμε. Η στάση μας θα δώσει θάρρος και στα υπόλοιπα κομμάτια του λαού που βιώνουν την ένταση της επίθεσης εν μέσω κρίσης», κατέληξε και κάλεσε εργαζόμενο λαό και νεολαία να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των αγροτών.

Την Πέμπτη 28/1 στο στέκι «Σφεντόνα» πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας «Η μάχη του Αλγερίου» που αποτυπώνει τη δράση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου της Αλγερίας (FLN) από το 1954 ως το 1960 ενάντια στο γαλλικό ιμπεριαλισμό. Η ταινία επιλέχθηκε σε μια προσπάθεια να φέρει τη νεολαία κοντά στο τόσο επίκαιρο ζήτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αλλά και την ηρωική αντίσταση και πάλη των λαών διεθνώς. Επιπρόσθετα, εγκαινιάστηκε ένας κύκλος διαλεγμένων προβολών που δρομολογήθηκαν για το επόμενο διάστημα, ώστε να πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, την αντίστοιχη μέρα, με σκοπό την αναβάθμιση της πολιτικής λειτουργίας του στεκιού και της απεύθυνσης του στον κόσμο.