Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Ιαν 2010

Η απεργία των αλιεργατών στη Ν. Μηχανιώνα συνεχίζεται

Συνεχίζεται η απεργία των αιγύπτιων αλιεργατών της Ν. Μηχανιώνας, παρά την απόφαση του δικαστηρίου που την έκρινε παράνομη και καταχρηστική. Οι αλιεργάτες με το νέο σωματείο που δημιούργησαν πήραν εκ νέου απόφαση για απεργία. Το δικαστήριο την έκρινε ξανά παράνομη. Παρ' όλα αυτά το σωματείο τους ξαναπήρε απόφαση για νέα απεργία. Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου αναμένεται να εκδικαστεί και αυτή αν θα κηρυχθεί για τρίτη φορά παράνομη. Ανεξάρτητα με την έκβαση της δίκης, οι αλιεργάτες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Να θυμίσουμε ότι τα βασικά τους αιτήματα είναι να μη μειωθεί το μερτικό τους από περίπου 1.300 ευρώ που έπαιρναν μέχρι τώρα κατά μέσο όρο σε 400 που θέλουν οι πλοιοκτήτες, να έχουν πρόσβαση στον υπολογισμό του μερτικού και να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και όχι στον ΟΓΑ, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Οι πλοιοκτήτες από τη μεριά τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να φέρουν από την Αίγυπτο, μέσω δουλεμπόρων, νέους φθηνότερους αλιεργάτες-απεργοσπάστες που θα εξαναγκαστούν να εργάζονται σε συνθήκες μεσαίωνα.

Οι αλιεργάτες τις μέρες της απεργίας τους πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όποτε εκδικάζονταν οι αγωγές των πλοιοκτητών εναντίον των απεργών. Επίσης δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν απεργοσπάστη να δουλέψει στη θέση τους. Ταυτόχρονα αναπτύχθηκε ένα κλίμα αλληλεγγύης από συλλογικότητες του χώρου της Αριστεράς και πραγματοποιήθηκε διαδήλωση για το ζήτημα των αλιεργατών στην πόλη την Τρίτη 26 Ιανουαρίου.