Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

17 Ιαν 2010

Να ανακληθεί η απόλυση του συνδικαλιστή Ντίνου Παλαιστίδη

Με προκλητική εκδικητικότητα ο ιδιοκτήτης των Εκδόσεων Άγρα, Σταύρος Πετσόπουλος, ανακοίνωσε στο γνωστό συνδικαλιστή του κλάδου των βιβλιοϋπαλλήλων Ντίνο Παλαιστίδη την απόλυσή του «για αντισυμβατική συμπεριφορά» και «άρνηση καθηκόντων».

Αιτία ήταν η προσφυγή του εργαζόμενου συνδικαλιστή στην Επιθεώρηση Εργασίας, μερικές μόλις μέρες νωρίτερα (την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου), διεκδικώντας αναγνώριση της ειδικότητάς του ως πωλητή και επιδιώκοντας την καταγγελία του κλίματος εντατικοποίησης που επικρατεί στην επιχείρηση και το σπάσιμο του δόγματος «όλοι κάνουν τα πάντα» (ολίγον πωλήσεις, ολίγον εξωτερικές δουλειές, ολίγον υπάλληλος γραφείου κ.ο.κ.) που ήθελε να επιβάλει η εργοδοσία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παλαιστίδης, ενώ από τον Οκτώβριο του 2007 εργαζόταν ως πωλητής στο πωλητήριο της εταιρείας, εξακολουθούσε να είναι δηλωμένος ως υπάλληλος γραφείου, ενώ πρόσφατα του ζητιόταν επίμονα να βγαίνει και σε εξωτερικές δουλειές και μάλιστα με δικό του μηχανάκι, κάτι που απαγορεύει ρητά η κλασική συλλογική σύμβαση.

Η προκλητικότητα της εργοδοσίας φαίνεται και από το ότι αδιαφόρησε πλήρως για την έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας στην οποία αναφερόταν ότι η εταιρεία έπρεπε να επανεξετάσει το αίτημα του εργαζόμενου στην προοπτική της επίλυσής του.

Η απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη προκάλεσε την οργή των συναδέλφων του στην εταιρεία οι οποίοι απαίτησαν άμεσα συνάντηση με τον εργοδότη, δηλώνοντας ευθύς εξαρχής ότι εάν δεν ανακληθεί η απόλυση θα προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις.

Είναι προφανές ότι και αυτή η απόλυση, όπως και οι απολύσεις στη DEMO, στην TELEPERFORMANCE, στη WIND, στο ΦΩΤΟΛΙΟ κ.λπ. έχουν στόχο το χτύπημα του δικαιώματος των εργαζομένων στο συνδικαλισμό και τη διεκδίκηση και αποτελούν πρόκληση για όλο το εργατικό κίνημα. Γι’ αυτό και η απαίτηση για ανάκληση της απόλυσης του Ντίνου Παλαιστίδη πρέπει να ακουστεί όσο πλατύτερα γίνεται.

Ανακοίνωση-καταγγελία για την απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη εξέδωσε και η Ταξική Πορεία.