Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

17 Ιαν 2010

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΠΕΛΥΣΑΝ 10 ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, την Παρασκευή 18-12-2009, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καρδίτσας απολύει ωρομίσθιους συναδέλφους (φιλόλογους) με την αιτιολογία της επιστροφής των συναδέλφων των οποίων κάλυπταν τα κενά. Μάλιστα οι συνάδελφοι ωρομίσθιοι δεν ενημερώθηκαν, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα 21-12-2009 να πάνε στη θέση τους για μάθημα και εκεί να πληροφορηθούν έκπληκτοι και μπροστά στους μαθητές τους ότι δεν μπορούν να μπούνε στην τάξη τους γιατί απολύθηκαν...


Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση επεκτείνονται και γίνονται ακόμα πιο ελαστικές. Οι συμβάσεις που υπογράφονται από τους συναδέλφους είναι συμβάσεις... γαλέρας. Προσλαμβάνεσαι μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, στην περίπτωση όμως που επιστρέψουν στην υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν απολύεσαι, ενώ δεν μπορείς και να δεχτείς άλλη θέση (αναπληρωτή, ή με περισσότερες ώρες, ή στον τόπο κατοικίας σου στο ίδιο διάστημα). Μάλιστα οι συγκεκριμένοι ωρομίσθιοι συνάδελφοι διαμένουν σε γειτονικούς νομούς (Λάρισα, Μαγνησία) και ουσιαστικά πληρώνουν από την τσέπη τους για να μαζέψουν προϋπηρεσία.


Το γεγονός αυτό, που αποτελεί ένα ακόμη πιο αντιδραστικό βήμα σε συνέχεια προηγούμενων, όπου επιδιώχθηκε να απολύονται οι ωρομίσθιοι μετά την εξέταση του μαθήματος που δίδασκαν και όχι με τη λήξη του σχολικού έτους, όπως συνέβαινε παλιότερα, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.


Το γεγονός καταδίκασε η τοπική ΕΛΜΕ, το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, η Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών. Ομως δεν αρκεί η καταγγελία, απαιτείται μαζικά και οργανωμένα να παλέψουμε όλοι (μόνιμοι και συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί) για να επαναπροσληφθούν οι συνάδελφοι. Για να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Για να μην περάσει το νέο θεσμικό που πετάει ωρομίσθιους και αναπληρωτές στην ανεργία. Για μαζικούς μόνιμους διορισμοί με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου χωρίς καμία προϋπόθεση ή δοκιμαστική περίοδο.