Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

17 Ιαν 2010

Εκλογές στον ΣΕΦΙΕ για το συνέδριο της ΟΙΕΛΕ με φόντο την αντεργατική επίθεση.

Θεσσαλονίκη - Εργαζόμενοι στα φροντιστήρια

Με φόντο την κρίση και μια επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων που συνεχώς εντείνεται, διενεργήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην ομοσπονδία, την ΟΙΕΛΕ, στο Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Μια επίθεση που στο χώρο των φροντιστηρίων μεταφράζεται σε μια μικρή αύξηση στη συλλογική σύμβαση των καθηγητών στα μέσης εκπαίδευσης για το 2009-2010, ενώ η σύμβαση στα ξενόγλωσσα δεν έχει ανανεωθεί εδώ και δύο χρόνια. Αντί γι’ αυτό, την τελευταία χρονιά έγινε κατορθωτό να υπογραφεί σύμβαση στην Αττική κατώτερη από αυτήν που ίσχυε πανελλαδικά και να κηρυχτεί ως υποχρεωτική, από το «κίτρινο» σωματείο που δρα στην Αττική και δημιουργήθηκε από εργοδότες για να καταστρατηγήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μάλιστα, με τις πλάτες της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ που δεν έχει κάνει τίποτα για να αναδείξει και να απαντήσει στην πρωτοφανή πρόκληση. Αντίθετα, η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ ενισχύει κινήσεις όπως η ίδρυση νέου σωματείου στα ξενόγλωσσα στην Αττική, με πανελλαδική μάλιστα εμβέλεια -πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν εκλογές του παραρτήματός του στη Θεσσαλονίκη, όπου δρα ο ΣΕΦΙΕ- κίνηση διασπαστική, που αποδυναμώνει τις διεκδικήσεις του κλάδου. Τη στιγμή μάλιστα που βασικό πρόβλημα δεν αποτελούν μόνο οι αυξήσεις στις συμβάσεις αλλά και η ίδια η τήρηση των συμβάσεων από τους εργοδότες, καθώς η ελλιπής ασφάλιση, το εξευτελιστικό ωρομίσθιο, τα ανύπαρκτα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα είναι η καθημερινότητα των καθηγητών στα φροντιστήρια.

Η διαδικασία των εκλογών έγινε στις 20 Δεκέμβρη –μέρα ενημερώσεων για τα περισσότερα φροντιστήρια- γεγονός που εκφράστηκε με μείωση της συμμετοχής.

Απέναντι σε όλα αυτά η Αγωνιστική Ενότητα θεωρεί ότι άμεσος στόχος του σωματείου είναι η ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τα δικαιώματά μας, πράγμα που δεν αποτελεί κατάκτηση του κλάδου, η γνωστοποίηση της ύπαρξης του σωματείου και η ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων στους κόλπους του. θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε πως μόνο η μαζικοποίηση του σωματείου μπορεί να οδηγήσει σε αγωνιστικές διεκδικήσεις και κατακτήσεις, όπως αποτελεί στο στάδιο που βρισκόμαστε ακόμη και η τήρηση και εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, ενάντια σε κινήσεις αντεργατικές και διασπαστικές που προωθούνται το χώρο μας.


Αποτελέσματα εκλογών



2009

2007 *


Ψήφοι

Έδρες

Ψήφοι

Έδρες

ψήφισαν

64


109


Αγωνιστική Ενότητα

26

1

65

7

ΠΣΚ - ΕΣΑΚ

38

2

42

4

Άκυρα

0


2


Λευκά

0


0


* το 2007 οι εκλογές έγιναν ταυτόχρονα και για την ανάδειξη νέου ΔΣ ενώ το 2009 μόνο για το συνέδριο της ΟΙΕΛΕ.